Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Kukin taaplaa tyylillään

Koulujen syyslomien lähestyminen on saanut meikäläisenkin tutkimaan sääkarttoja erityisen aktiivisesti.

Ajelimme vain reilu viikko sitten illalla Etelä-Savosta Tampereelle ja muutaman tunnin lapsenlapsi-tankkauksen jälkeen yöajeluna Turkuun. Oli kuiva keli ja pakkasta ihan reilusti. Silti ajaminen kesärenkailla tuntui ihan turvalliselta.

Nyt olen ollut välillä optimisti, pessimisti (vain vyö – ei kylläkään lisänä henkseleitä) ja vaikka mikä miettiessäni millä renkailla lähdemme taas 800+ km ajelulle samaiseen Etelä-Savon osoitteeseen.

Loppujen lopuksi päädyin olemaan realisti ja myönsin itselleni sen, että meidän tyyliimme kuuluu (valitettavastikin) ajaa myöhään hiljaisessa liikenteessä vakionopeutta omaa useamman pysähdyksen tahtiamme.

Öisin on odotettavissa pakkasta ja erona viikon takaiseen keliin, myös sumua ja mustaa jäätä. Siis nastarenkaat alle.

Meillä oli eilen iso tapahtuma naapureiden kesken pihallamme. Tilanne oli kuin formulavarikolla. Aloitin yksin vaihtamaan renkaita, mutta pian paikalla oli jo neljä henkilöä auttamassa vammaista renkaiden vaihdossa.

Minä istuin maassa naapurin tuoman pressun päällä, ruuvasin pultteja Makitan iskevällä akku ruuvin vääntimellä irti ja kiinni yhden naapureista syöttäessä pultteja suoraan 19mm holkkiin. Kun urakka alkoi pyöriä, niin se sujui todella nopeasti. Kesärenkaat olivat varastossa laputettuina ja talvirenkaat paikoillaan maassa jälkikiristettynä.

Kiitos Tasi, Raija , Kössi ja Atta. Nyt lähdemme turvallisesti matkaan. Sitä paitsi Raija kertoi lähialueella päivällä ajaessa törmänneensä keskellä päivääkin mustaan jäähän.

Niin ja kun lähdin ”pit stopin” jälkeen koeajelulle, niin mielestäni Hakka 8 kuulosti hiljaisemmalta kuin loppuun kuluneet Greenit.

comments powered by Disqus