Uusimmat blogijulkaisut

Kuka maksumiehen paikalla pikiroiskeissa?

Onhan tuota vuosien saatossa useammankin kerran tullut ajettua pikikorjaajien tuoreiden työnjälkien yli. Toistaiseksi yliajot ovat poikineet vain renkaiden sotkeentumista. Ja se ei tiettävästi kumiseoksille niin kovin vaarallista voi olla, koska pikipojat saavat ainettaan kulkuväylille teitä sulkematta levitellä.

Puolisentoista viikkoa sitten Rovaniemen ja Vikajärven välillä kävi kuitenkin hieman eri tapaan, mitä normaalisti. Ukka nimittäin joutui ajamaan omalla ajokaistallaan semmoiseen pikilammikkoon, että auton sisälle saattoi äänestä luulla ajaneensa vesilammikkoon. Ja edellä ajava auto näytti ajavan samaan viissiin.

Eipä tuo pikilätäkköön ajaminen herättänyt sen kummempia ajatuksia kuin että uudet Hakkagreenit saivat pikilätrinkiä hienoihin kuvioihinsa. Rovaniemellä ensimmäisessä pysähdyspaikassa selvisi pienellä vilkaisulla kuitenkin, että auto oli kuljettajan puoleiselta kyljeltään pikiroiskeissa. Ja ei ihan vähän, vaan reippaasti.

Onneksi oli vielä Destian Rovaniemen konttori auki. Sinne piti ajella ohjeita saamaan ja autoa vilauttamaan. Hiukkasen oli epätietoisuutta siitä, kenen maksettavaksi mahtavat putsauskulut kuulua.

Destian miehet kävivät autoa katsomassa. Heidän ensikommenttinsa oli, että sen verran pahasti auto on roiskeita saanut, että se on puhdistettava. Ja tapahtumatietojen mukaisesti maksumiehen paikalla olisivat pikipojat. Ystävälliset Destian miehet antoivat pikiurakoitsijan puhelinnumeron. Ja eikun sinne soittamaan. Ja kertomaan tapahtumien kulku taas kertaalleen.

Urakoitsijafirman omistaja pyysi laittamaan kuvan roiskeista, kuten hetimiten kamerakännykän kautta tietenkin saatiin tapahtumaankin. Omistaja lupaili soittavansa asian tiimoilta illalla myöhemmin.

Meni viikko, eikä soittoa koskaan tullut. Ukka tilasi muun asian yhteyteen Rovaniemelle auton puhdistamiselle ajan, koska kotikonstein ei tietämystä puhdistusaineista ja työtavoista ole. Eikä kiinnosta opetellakaan.

Rovaniemeläinen Fixauspalvelu MTL OY otti työn tehtäväkseen. Ja hyvin he sen tekivätkin. Pari miestä urakoi auton kyljen kanssa tunnin verran. Ja puhdasta tuli.

Tuli tietenkin myös lasku, jonka Ukka tässä vaiheessa maksoi omasta pussistaan. Verollinen hinta puhdistukselle oli 100 €uroa.

Pikiurakoitsija sai laskun sähköpostillaan tänään. Siinäpä lähiaikoina nähdään, miten firmassa asiaan suhtaudutaan. Puhelinkeskustelun perusteella asiasta saattaa olla edessä kädenvääntö, mutta kaikki aikanaan.

Ohessa kuvat ennen puhdistusta. Puhtaan auton on jokainen nähnyt, joten uskonette pikiroiskeet puhdistetuiksi ilman valokuvaakin.

Ukka kehottaa kiertelemään pikipoikien tuoreet työjäljet, niin paljon vähemmällä harmilla tietöistä pääsee. Tätä sotkeentumista ei pystynyt välttämään, kun pikimiehet olivat tulleet kannuineen vikapuolelle tietä.