Kirjoittaja Timo Kyllönen
Uusimmat blogijulkaisut

Kuinka paljon on tarpeeksi?

Pyörittelen otsikon kysymystä monesti mielessäni ajaessani vähän liikennöityä korpierikoiskoetta. Kuinka paljon on tarpeeksi, kun puhutaan tienhoidosta eli kunnostuksesta ja puhtaanapidosta? Liian monesti tuntuu, että tarpeeksi on niin paljon, ettei siihen ole enää varaa.

Tänään oli taas sellainen aamu, ettei tien päällä tarvinnut kiirehtiä, sillä yöllinen myrsky oli tupsauttanut maahan 12-15 senttiä tiivistä lunta. Kuhmossa tiet olivat pääosin auki, mutta Nurmeksessa ei. Kuntarajalla ajoin kirjaimellisesti hankeen, ja raiteiden väliin pakkautunut lumi raapi auton pohjaa kymmenien kilometrien ajan. Kuvassa Kantatie 75 perjantaina 13.12.2013 kello 7.30.

Tällä viikolla on riittänyt tapahtumia muutenkin kuin lumisateen vuoksi. Eilen illalla  oli kotimatkalla muistini mukaan yksi pahimmista keleistä vuosiin, kun päivän jatkunut vesisade liukastutti maantien luistinradaksi. Ajoittain vaikutti siltä, että edes hiljainen ajonopeus ei ole tae siitä, että auto pysyy kahden penkan välissä. Ensimmäisen havainnon liukkaudentorjunnasta tein loppumatkasta, kun 80 kilometrin työmatka oli melkein ohi.

comments powered by Disqus