Kirjoittaja Teppo Huovila
Uusimmat blogijulkaisut

Korkeatasoiset prosessit tuottavat laadukkaita renkaita

Nokian Renkaiden tuotteet ovat jo useamman vuoden ajan napanneet mitalisijoja autolehtien testeissä niin Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa kuin Venäjällä ja Ukrainassakin. Lehtien testeissä testataan hyvin monipuolisesti erilaisia ominaisuuksia ja yleensä renkaan turvallisuusominaisuudet korostuvat vertailuissa. Renkaiden sanotaankin olevan yksi auton tärkeimmistä turvallisuusvarusteista. Vaikka turvallisuusominaisuudet renkaissa ovat erittäin tärkeitä, niiden kanssa joudutaan käytännön ajossa tekemisiin melko harvoin. Esimerkiksi maksimijarrutuksia, nopeita väistöliikkeitä tai vesiliirron rajatilanteita voi ajokauden aikana tulla vain muutaman kerran.

Erinomainen käyttäjäkokemus on laatua


Renkaissa laatu ilmenee ennen kaikkea erinomaisena käyttäjäkokemuksena. Ensimmäinen askel täydellisen käyttäjä- ja laatukokemuksen saavuttamiseen on tuotteen virheettömyys, niin uutena kuin tuhansien kilometrien käytön jälkeenkin. Nokian Renkaiden kesä- ja talvirenkaat ovat niin sanottuja premium-tuotteita. Tämä merkitsee mm. sitä, että jokainen asiakas saa virheettömät tuotteet. Tämän varmistamiseksi tuotantoprosessissa tehdään paljon töitä.

Laadun ja virheettömyyden varmistamiseen liittyy paljon kuluttajalle näkymättömiä asioita alkaen laadun suunnittelusta ja päätyen testaamiseen sekä tuoteominaisuuksien mittaamiseen. Nokian Renkailla on tehtaissaan käytössä erittäin uudenaikainen valmistusprosessi, johon sisältyy paljon automatisoituja mittaus- ja säätötoimintoja. Nämä toiminnot ovat keskeisiä tasaisen huippulaadun saavuttamiseksi. Myös Nokian Renkaiden henkilöstö on koulutettu laatuosaamisessa huippuunsa ja työntekijöiden laatuasennetta kehitetään koulutuksen ja kampanjoinnin avulla. Nokian Renkaiden tehtaat on sertifioitu yleisen ISO9001 -laatustandardin mukaan sekä autoteollisuuden omien, tiukempien ISO/TS 16949 -vaatimusten mukaan.

Tavoitteena odotukset ylittävä laatu


Tehtaalta lähtevän tuotteen virheettömyys ei kuitenkaan takaa vielä aplodeja. Nokian Renkaiden tavoitteena onkin huipputuotteiden aikaansaama wow-efekti. Asiakkaan odotukset ylittävän käyttäjäkokemuksen voivat tuottaa esimerkiksi yllättävän alhainen melutaso, kätevä kulutusmittari renkaan pinnassa tai polttoaineen kulutusta vähentävä renkaan herkkä rullaus. Myös Hakka-Turva, joka takaa asiakkaalle uuden renkaan tapaturmaisestikin vaurioituneen tuotteen tilalle voi antaa miellyttävän lisähyödyn.

Palvelu- ja ostokokemukseen Nokian Renkailla panostetaan mm. kouluttamalla tuotteiden jälleenmyyjiä, jotta he osaavat antaa asiakkaalle oikeita tietoja ja hallitsevat erilaisten renkaiden asennukseen liittyvät yksityiskohdat. Nokian Renkaiden internetsivut tarjoavat asiakkaalle tavanomaisten tuotetietojen lisäksi myös opastusta ja neuvoja sekä muuta tietoa. Sivujen kautta voi myös ottaa yhteyttä yritykseen, antaa palautetta ja kysyä vaikkapa neuvoa. Hyvä palvelu on osa kokonaisvaltaista laatukokemusta, mutta ennen kaikkea ratkaisevaa tietenkin on se, että itse tuote on hyvä ja lunastaa asiakkaiden tyytyväisyyden.

Mihin Nokian Renkaiden tuotteiden laatu perustuu?

  • Korkealaatuinen, huippumoderni suunnittelu- ja tuotantoprosessi
  • Laadunvarmistus, jolla tuotteiden virheettömyys varmistetaan monipuolisesti
  • Henkilöstön systemaattinen koulutus
  • Puolueettomien laatusertifikaattien vaatimusten täyttäminen
  • Kokonaislaatua lisäävät elementit tuotteessa
  • Premium tuotteiden Hakka-Turva
  • Asiantunteva palvelu niin myymälöissä kuin verkossa
comments powered by Disqus