Kirjoittaja Julius Sutinen
Renkaat: Nokian Hakkapeliitta R2
Uusimmat blogijulkaisut

Kolmen kauppa

Kuva tähän juttuun löytyi puhelimestani. Kuva on otettu takatalvea seuraavana päivänä, kävelylenkillä. Ilmeisesti punaisen Boran kuski oli ajanut liian kovaa ja jo kesärenkain, vaikka illalla oli satanut loskaa ja pakastanut. Mutka suoraksi ja törmäys pysäköityihin autoihin oli ollut selviö. Oletettavasti vain peltivaurioita oli lopputuloksena, kuljettajan vaurioituneen itsetunnon lisäksi.

 

Omassa autossa on edelleen talvirenkaat, kitkarenkaat, alla. Ennen pääsiäistä ei ollut kiirettä vaihtaa kesärenkaita alle. Mainittu takatalvi ja muutenkin viileät aamut ovat pitäneet renkaat vaihtumattomina. Kitkarenkaat toimivat kesärenkaita paremmin alhaisissa lämpötiloissa, joten miksi kiirehtiä. 

Pääsiäisen jälkeen rengasasioiden sijaan mielen ja arjen täytti perheen uusi tulokas, kolmas perheenjäsen. Lähes viikon vietimme synnytyssairaalassa. Kotiutumisen jälkeen on keskitytty pitämään uutta jälkikasvua tyytyväisenä ja autolla ajaminen on jäänyt vähiin. Ei ole tullut mieleenikään, että pitäisi nyt renkaitakin tässä vaihtaa. Tässä vaiheessa voi taas sanoa, että onneksi on kitkat. Niillä voi lakia rikkomatta ajaa vaikka juhannukseen asti täällä etelässä.

Kelien lämmetessä pehmeä kitkarengas alkaa kuitenkin olla aika huojuva ajettava, joten kesärenkaiden vuorokin tulee. Ennen toukokuuta ja ennen uutta hallitusta, ehkä. 

Sen voin kuitenkin jo sanoa, että takana on taas yksi talvi kitkarengasmiehenä, ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen renkaisin tähän asti.