Kirjoittaja Julius Sutinen
Renkaat: Nokian Hakkapeliitta R2
Uusimmat blogijulkaisut

Kolmas kesä toden sanoo?

Kolmas kesä takana Hakka Blackeilla ja hyvin sujuu. Vielä on syksy edessä, mutta tähän asti on ajettu noin 30 000 km ja renkaissa on vielä pintaa yli 5 mm.

Kesän sateissa varovaisesti ajettaessa ei ole vielä erityistä vesiliirtoherkkyyttä havainnut, vaikka renkaat leveät onkin.

Renkaan kulumisen on huomannut lähinnä melun lievällä kasvamisella ja sillä, että kulumisuria ja saumoja ylittäessä rengas antaa enemmän vastetta kuin täysin uutena. Mikään vauhkoontunut ori ei tuntuma silti vielä ole.

Kulutus on pysynyt mukavasti aisoissa, joten renkaan vaihtaminen isompaan ei aina tarkoita katastrofia tässäkään mielessä.

Kesän aikana tein pienen kokeen, että paljonko rengaspaineet muuttuvat. En tarkastanut paineita pariin kuukauteen, jona aikana paineet pysyi huoltoaseman mittarin tarkkuudella lähes samana. Vain eturenkaista oli lähtenyt 0,1 bar. Mittauslämpötila oli suunnilleen sama ja renkaat olivat olleet varjossa yön ja aamun.

Tässä alla on pari tunnelmapalakuvaa kesältä. Vesisateita oli ja vesi roiskui kuin rallissa konsanaan. Toisessa kuvassa on keväällä puunatut vanteet valmiina siirtymään auton alle.

 

Tutustu Nokian Hakka Black -kesärenkaisiin tästä: https://www.nokianrenkaat.fi/kesarenkaat/nokian-hakka-black/

comments powered by Disqus