Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Kokemuksia nastoista syksyisellä maantiellä

Tulipahan viikonloppuna ajettua pikkusen pidempään sitä normaalimpaa maantietäkin, eikä aina tylsää mutta ripeää motaria. Samalla yritin vertailla, miltä polttoaineen kulutus näyttää näillä Hakkapeliitan kaseilla. Matka oli kuitenkin liian lyhyt minkään todellisen eron saamiseksi. Mutta sen verran ajoa kuitenkin tuli, että voi sanoa mahdollisen eron olevan niin pieni, että se ei ole minulle oleellinen. Tuo kohta pöhisevä Eberikin taitaa syödä enemmän kuin nastat.

Mutta nyt onnistuin löytämään sen lentokonemaisen nastojen ulinankin. Vauhti gepsin mukaan noin 83 km/h ja siihen sopivan vanha kova asfaltti toivat hetkeksi esiin perinteisen nastaäänen. Eli kuuloni ei ole mennyt, vaan rengas on todellakin oikeasti hyvä-ääninen useimmissa nopeuksissa ja pinnoilla.

Kun Sutinen tuossa kommentoi kitkojen suuntavakavuutta, niin siihen on helppo lisätä, että yhdistettynä Mondeon välillä turhankin keskittävältä tuntuvaan ohjaukseen ei nastoilla pääse vahingossa vaeltelemaan. Eikä isänpäivän voimakas tuulikaan tuntunut autossa.

Kaikin puolin on helppo sanoa, että tähän mennessä on pelkkää hyvää kerrottavaa. Ja valinta kitkojen & nastojen välillä on ollut oikea. Sitä tuskin liukkaat kelitkään tulevat muuttamaan toisin päin. Mutta kuunnellaanpa taas huomenna, mitä työkaveri kommentoi kyydissäni.

comments powered by Disqus