Kirjoittaja Terhi Puusaari
Uusimmat blogijulkaisut

Kohti uutta vuotta

Joulu taisi mennä! Päättelisin tämän siitä, että Facebook on hiljentynyt, television kokoperheen leffat vähentynyt puoleen ja liikenne jälleen vilkastunut. Jouluaattona istuin ulkosalla saunan jälkeen ja ihmettelin hiljaisuutta. Ehkä parasta koko aatossa! Siihen aikaan ihmiset oli jo käyneet haudoilla, kaupat oli kiinni ja vain kiireiset joulupukit ohitti satunnaisesti talomme. Ajatelkaapas, miten hiljaista olisi ilman autoja?

Autoiltua sitä tuli sitten aaton jälkeen itsekin. Minulla ei kyllä matkoista ole juurikaan muistikuvia. Johtunee siitä, että matkat sisälsi niin lyhyitä yhteinäisiä siirtymiä, ettei se autoilulta tuntunut. Lähinnä auton siirtämiseltä. Ja koska muistikuvia ei autoilusta pahemmin ole, on sää kaiketi ollut suotuisa ja renkaat pitäneet.

Joulupäivän iltana soin lämpimiä ajatuksia velipojalle, joka lähti ajelemaan Lahtea kohti. Perhossa satoi vuoroin lunta, räntää ja vettä, joten ajokeli tuskin oli hääppöinen. Turvallisesti oli kuitenkin hänenkin ajomatkansa sujunut ja perillä oli ihan aikataulussa.

Tapaninpäivänä vähän jännitti, jäänkö Perhoon myrskyn takia. Miehen siskolle mennessä käänsin turhan varomattomasti valtatieltä pienemmälle tielle ja sillalle. Liittymä oli tuulen kiillottamalla jäällä ja oli katellen, että sain auton suoristumaan ennen sillan kaidetta. Kapea silta jonka alla ihan kivasti pudotusta Perhonjokeen. Ei kiitos!

Tuulet oli kuitenkin ihan siedettäviä, eikä pahemmin vaikuttanut henkilöautolla ajoon. Tosin anoppi oli vävylleen ihmetellyt liukasta tietä, kun auto heitteli mihin sattuun. Vävypoika sai valaista anoppiiaan, että se oli tuuli joka heitteli pikku Fiiattia eikä suinkaan liukas tie. Itse en moisella kirpulla uskaltaisi lähteä edes normi tuulella liikelle!

Eiliset tuulet olikin sitten jo sellaisia, ettei turhia ajoja viitsinyt ajella. Kaustisella kävin kierroksen ja hirvitti, kun isompia autoja tuli vastaan. Miten ihmeessä ne saa pidettyä kärryn perässään semmoisessa myräkässä?!

comments powered by Disqus