Kirjoittaja Jussi Ovaskainen
Uusimmat blogijulkaisut

Kitkarengastelua

Palautin mieleeni näiden blogien perusajatuksen, eli rengastelun. Tämä olennaisin viesti on hitusen unohtunut aiemmista kirjoituksista. Joku aika sitten hoppani vieraili Kajaanin Vianorilla ja alle minun kahvitteluni aikana ilmaantui Hakkapeliitta R kitkarenkaat.

Tuskin olin saanut maitokahvin tuomia viiksiä saanut pyyhittyä, kun eteeni kiikutettiin avaimia ja kerrottiin auton olevan valmis. Olihan se lähdettävä kokeilemaan renkaiden pitävyyttä. Keli oli pakkasen puolella ja tiet lumisia tai lumipolanteisia.

Syrjäisellä parkkipaikalla kytkin luistoneston pois päältä ja lähdin kokeilemaan uusien tohveleiden pitoa erilaisissa ajotilanteissa. Olin pöyristynyt! Sivuttaispito vedättäessä aivan uskomaton, eikä kovissa jarrutuksissa ollut  moitteen sijaa. Maanteillä rengasmelu, jonka eristäminen ei ole Fordin parhaita ominaisuuksia, pysyi huomattavan alhaisena

Erittäin luottavaisena suuntaan kohti talven reissuja, sillä jossain aiemmassa blogissa lupaamani uudet iskunvaimentimet ovat myös survaistu auton uumeniin. Kai tämä talvi tällä ajellaan, vaikkei autokuumeesta tosin koskaan tiedä. Nyt tosin kuumeilun aiheuttaa laskettelu, kun rinnekausi on viimeinkin käynnissä. Ensi viikolla onkin vuorossa patonkimaan lumitilanteen tarkastelua. Hoppa jää kotiin.

comments powered by Disqus