Uusimmat blogijulkaisut

Kiertäiskö vai poistaisko?

Talvisissa olosuhteissa putoilee lähinnä raskaan liikenteen kalustosta eri kokoisia kökköjä ajoradalle. Jos ne talviaikaan olisivat höttöstä lunta, niin niiden yli saattaisi ehkä turvallisestikin ajaa. Mutta aina ei voi tietää, onko kökkö lunta vai jäätä vai molempia.

Tiellä kulkijat syyllistyvät herkästi Tieliikennelain säännösten rikkomiseen kuvassa ilmenevässä tilanteessa. Pykälien mukaanhan tuommoinen liikenne-este tulisi välittömästi pyrkiä joko poistamaan ajoradalta tai ainakin merkkaamaan se selvästi, ellei poistaminen onnistu.

Tuommoiselle lumikökölle voi ainakin yrittää käydä tekemässä jotain. Jos se nimittäin on vähänkään jäinen, niin nykyaikaisesta henkilöautosta lähtee melko varmasti jotain muovisia puskuriosia käpyttelemään, kun tuommoisen kanssa törmäys tulee.

Nykyihmiset tekevät usein koukkauksen "venäjänmallin" mukaisesti. Siellähän tiellä oleva este saa perinteisesti olla tiellä kierrettävänä vaikka sata vuotta. Suomessa pääsääntöisesti muutaman ohi ajaneen auton jälkeen tulee paikalle joku, joka asialle osaa ja pystyy jotain tekemään. Yksinäänhän voi esteen, kuten tässäkin tapauksessa, kiertää kaukaa. Entäs vastaantulijan tulessa samoja aikoja...

Ei näiden kanssa kannata kesää ja vahinkoa jäädä odottelemaan, vaan pois tieltä kaikki risua ja männynkäpyä isompi, kun sellaisen havaitsee.