Uusimmat blogijulkaisut

Keski-Suomen kokemuksia.

Ukka on pitänyt olosuhteiden sanelemana pitkähkön kirjoitustauon tänne blogiin. Tauko on jopa sopimusten vastainen, mutta puolustukseksi saanee sanoa, että keskimäärin kerta viikkoon on jotain tänne raapustettu.

Joku tietty luuli, ettei Ukka päässyt viimeisessä kirjoituksessa kerrotulta Naruska-Oulu-Petäjävesi -reitille suunnitellulta matkalta perille, mutta kylläpä sitä päästiin. Nelisen tuntia pidempään siinä kuitenkin meni, mitä navigaattorin arvio matkan kestosta oli. Syykin viiveelle oli selkeä, koska Oulun seutu oli matkapäivänä silloin 4.12.2011 niin liukas, ettei Ukka moista muista. Siellä suunnalla oli nimittäin satanut alijäähtynyttä vettä asfaltille niin paksusti, että renkaiden pito oli totaalinen nolla. Oulun seudulla tehdyillä pysähdyksillä ei jalkaisin ollut mahdollista autosta nousta kuin kymmenen sentin kävelyaskelilla esimerkiksi Kaakkurin Teboilin pihalla, jos meinasi kaatumatta autolta sisälle huoltamolle selvitä.

Sen mukaista olivat noin sadan kilometrin matkalla ajonopeudet ennen kuin Kärsämäen jälkeen alijäähtynyt sadetie vaihtui räntäsoseväyläksi. Navigaattorin opastuksella ajelimme poikani kanssa  pääväyliltä aika pikkuteitä pitkin Karstulan kautta Petäjävedelle. Siellä mutkaisilla tieosuuksilla sai peräkärryn kera olla tosi tarkkana.

Nyt Ukka on pari viikkoa sahannut edestakaisin Petäjäveden ja Jyväskylän väliä. Aamulla aamuhämärissä ja illalla pimiässä. Asfaltti on täällä mustempaa kuin yö, eivätkä kelit tosiaankaan ole olleet helpot juuri yhtenäkään päivänä. Ajan varaaminen matkanteolle on osoittautunut aina vain erinomaisemmaksi menetelmäksi. Kiireen kanssa jos täällä höyryäisi näissä oloissa, niin virheitä sattuisi varmasti.

Jouluksi Ukka pääsee kotiin Naruskalle. Siellä odottaa sentään valkoinen Joulu, koska lunta on kertynyt Ukan sääaseman mittariin jo vajaat 40 senttiä. Se on rutkasti enemmän, mitä täällä Keski-Suomessa, missä musta joulu vaanii.

Varatkaahan aikaa reissuillenne. Kellon kanssa jos kilpaa lähtee ajamaan, niin huonosti käy. Myöhästymisestä ei joululiikentessä sakoteta.

Ukka lopettelee ja toivottelee Hyvää ja Turvallista Joulunalusaikaa ja Joulua kaikille!