Kirjoittaja Mikko Heimo
Uusimmat blogijulkaisut

Kesärenkailua...

Kaupparatsu on aloittanut kesäloman ja Brabus saa huilata pari viikkoa. Päivittäiset ajelut pyrin mahdollisimman pitkälle suorittamaan Pikkumustalla eli Pontiac Trans Am:lla vuodelta 1983. Kyllä, olen lapsena katsonut aivan liikaa Ritäri Ässää...

HakkaBlack renkaat ovat rullanneet alla jo 9669 kilometriä eli kohtalaisen määrän. On ollut mielenkiintoista lukea ihmisten kirjoittamia arvioita Nokian Renkaista netistä. Hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä pidemmälle. Melkoista ruikutusta kaiken kaikkiaan ja melko omituisia kommentteja. Yksikin kommentti oli: "Renkaat sulivat alle kesässä". Hmm... Minkähänlaisella ajotyylillä se on onnistunut? Brabuksen alla nuo HakkaBlack:it ovat toimineet moitteetta. Meluahan leveistä matalaprofiilirenkaista väkisinkin tulee, mutta esimerkiksi uraherkkyyttä ei juurikaan ole. Toki painavan auton alla renkaat muutenkin toimivat paremmin kuin kevyessä kinnerissä, johon tuunataan ylikokoiset munkit. Tuolla kymppitonnin ajomäärällä renkaista on ensimmäinen milli kulutuspintaa hävinnyt, mutta mielestäni se on melko kohtuullista.

Pasikin tuossa oli kommentoinut ihmisten ohituksia. Huh huh sanon minä. Mikä kumma meihin fiksuihin Suomalaisiin menee tuolla liikenteessä. Tai sitten me emme edes ole erityisen fiksuja... Samoja havaintoja nimittäin olen itse tehnyt. Joillakin vain on pakottava tarve päästä ohi keinolla millä hyvänsä paikasta välittämättä. Oman kotini kohdalla on 60 kilometrin nopeusrajoitus varmasti aivan syystä. On lapsia, eläimiä, veneranta jne. Ei vaan riitä kaikille. Lehdestä juuri luin iäkkäästä kuljettajasta, joka oli kuvitellut ehtivänsä kolmion takaa päätielle autoletkan eteen. Ei sitten ehtinyt ja kun uutisen mukaan päätietä ajava auto törmäsi vanhuksen auton vasempaan etulokasuojaan, niin hyvä kun oli siis päässyt liikkeelle. Itselläni juuri eilen torppasi papparainen kolmion takaa eteeni. Onneksi osasin katsoa omaa konepeltiäni pidemmälle ja aavistin papan aikeet ajoissa ja ohitus sujui turvallisesti. Ystävällisesti soitin torvea merkiksi :)

Pidetäänpä siis järki päässä kesäliikenteessäkin. Ne alemmat nopeudet siellä teiden varsilla ovat varmastikin asetettu jostain syystä ja ne koskevat kyllä ihan kaikkia tiellä liikkujia. Kolmion takaa tuleva todellakin VÄISTÄÄ muuta liikennettä. Se ei ole etuajo-oikeutta osoittava merkki edes moottoritien rampilla.

Pelisilmää ihmiset sinne liikenteeseen. Ja malttia. Niin se sujuu paljon mukavammin.

comments powered by Disqus