Kesärenkaat Lappeenrannasta

Autonvaihdon yhteydessä vuodenvaihteessa (C-mersusta Audi Quattroon) kuului kauppaan myös kesärenkaat alumiinivanteineen. Jostakin tuntemattomasta syystä autokauppias ei ole koko talven aikana jaksanut tuoda niitä mukaan matkoillaan Kotkan myyntipisteeseen. En nähnyt sitten mitään muuta mahdollisuutta kuin pyytää heitä järjestämään minulle kyyti Lappenrantaan ja takaisin, että saattaisin tämän rengasasian päätökseen.

Kuva: Skoda Yeti, melukassi Lappeenrannasta

Matkalla Lappeenrannan myyntipisteesen ajoin melko uudella Ford Focuksella (ajettu 29t km) ja paluumatkalla (Audin kesärenkaat kyydissä) Skoda Yetillä. Molemmat "laina-autot" oli varusteltuja Hakkapeliitta 7 nastarenkailla. Melutaso auton sisällä 80 km vauhdissa oli molemmissa autoissa keskimäärin 89 dB(A). Joten matka tuntui aika lailla rasittavalta. Ei voi todeta muuta kuin, että molemmat autot ovat valmistettu muutaman kilometrin kauppareissua varten. Jos autonvalmistaja säästää kulkuneuvotekniikan ääneneristyksessä ei se auta vaikka laittaisi ilmapallot alle, auto on aina vaan yhtä meluisa. Yetin moottorin käyttäytäminen oli toisaalta piristävä kokemus matkalla.

Matkalla bongattiin myös upea ilmestys. Nauttikaa kuvista mersumiehet ja mersunaiset!

 

Kuvat: Oliko paremmin ennen?

Olin iloinen kesärenkaista kun huomasin niiden olevan Nokian. Hakka kesärenkaat olivat vaan kuluneet oudosti. Kahdesta oli 4 mm jäljellä, yhdestä 6 ja yhdestä 5 mm kulutuspintaa jäljellä. Tämän lisäksi auto alkaa täristä sadan kilometrin vauhdissa, joten nokka kohti Kotkan Vianoria heti maanantaiaamuna.

 

 

comments powered by Disqus