Kirjoittaja Julius Sutinen
Renkaat: Nokian Hakkapeliitta R2
Uusimmat blogijulkaisut

Kesärenkaat alle

Tänään on 1.3.2014 ja talvirengaspakko on taas useita kuukausia menneen talven lumia. Aurinko paistaa, linnut laulavat ja tiestö on sulana ja kuivana. Miksi siis ajaisin vielä talvirenkailla?

Täytyy myöntää, että jos auton alla pyörisivät nastarenkaat, olisi houkutus kesärenkaiden vaihtoon suuri. Jos takatalvi yllättäisi, voisi pahimpana päivänä mennä vaikka taksilla töihin ja kävellen kauppaan. Liukkaudentorjunnan jälkeen pärjäisi varmasti kesärenkaillakin, kuten tänä talvena muutenkin (olisi voinut pärjätä).

Mutta miksi vaihtaisin nyt kesärenkaisiin, kun liukkauden riski on olemassa, ja autossa rullaavat renkaat ovat hiljaisemmat ja mukavammat kuin kesärenkaat? Tuntuu hieman siltä, että kitkarenkaiden yksi haittapuolista on se, että niitä ei malta vaihtaa kesärenkaisiin. Toki tämä on hivenen aikaista sanoa, kun kesärenkailla on saanut ajaa lain mukaan vasta kolmetoista tuntia ja kolmetoista minuuttia.

Ja onhan meillä tiedossa viikon päästä kesälo... anteeksi talvilomamatka Kuusamoon. Talvirenkaat saavat siis olla alla. Hyvällä omallatunnolla.

p.s. Harmi kun ei pääse NRE:n järjestämään talviajopäivään Jämiin, työssäkäyvänä työviikolla on hieman hankala lähteä muutaman sadan kilometrin päähän käymään. Ehkä ensi kerralla aikataulut sopivat paremmin yhteen.

comments powered by Disqus