Kesärenkaat 2012

Kesärenkaiden vaihto ja mahdollinen uusiminen lähestyy kovaa vauhtia, joten on hyvä kiinnittää autoilevan kansan huomio mielenkiintoisiin testituloksiin kauden renkaista.

Kyseessä on Tekniikan Maailman tekemä kesärengastesti, jonka intro löytyy tästä. Kannattaa kuitenkin lukea myös Tekniikka & Talous -lehden referaatti tärkeimmistä tuloksista tästä.

Testin tärkeintä satoa oli huomio, että kalliitkin renkaat voivat olla luokattoman huonot: Michelinin Puolassa valmistama "BF Goodrich g-Grip" sai arvosanakseen 6,2 eikä yhtään tähteä. Merkittävää on, ettei rengas ole edes halvimmasta päästä: testin 205/55R16-setti  maksoi (asennettuna) 500 euroa! On siis syytä ottaa selvää, mitä autoonsa asennuttaa! Renkaiden yhteiseurooppalaisia laatumerkintöjä odotellessa...Hyvinä uutisina voi pitää sitä, että monet renkaat ylsivät hyviin tuloksiin: Hankook Ventus Prime 2, Pirelli Cinturato P7 sekä Nokian Hakka Blue saivat kaikki testin parhaan arvosanan 9,2. On siis objektiivisestikin turvallista suositella Hakka Blue -renkaita seuraaviksi kesärenkaiksi!

comments powered by Disqus