Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Kesärenkaan loppuun kulumisen kilometrit

Laskin ajokilometrit "loppuunkuluneelle" - siis vesiliirtorajalle päätyneelle renkaalle. Kilometrejä oli VAIN 16 150 km.

Kun aikoinaan ostin autoni, jossa on alla 17" vanteilla SUV-renkaat, myyjä sanoi tämänkokoisilla renkailla tulevan paljon enemmän kilometrejä kuin aiemmin käyttämilläni 16 tuumaisilla renkailla.

Ostin renkaat lokakuun alussa 2018 Kaerlan Kumista, Turussa. Osattaisiinkohan siellä valaista minua renkaan kulumisesta - vai saanko parhaan vastauksen Keskusautohallin huoltomekaanikolta. Kuun vaihteessa on vuosihuollon ja katsastuksen aika. Jokin syy yhden renkaan kulumiselle muita nopeammin täytyy löytyä. Renkaat eivät siis olleet varsinaiset koeajorenkaat, mutta seurasin itsehankkimia renkaitani samalla tarkkuudella joka tapauksessa. Ihme juttu.

PS. Omamekaanikkoni soitti huollon varauksesta. Kysyin samalla selitystä renkaalle :"Näissä Volvoissa oikea eturengas kuluu aina noin milliä enemmän kuin vasen eturengas. Olen merkinnyt renkaiden kulutuspinnan huoltoraporttiini ja tämä kuluminen on auton ominaisuus. Siksi onkin todella tärkeää vaihtaa renkaat ristiin edestä taakse. Neliveto kuluttaa myös takarenkaita hieman enemmän."

"Tärkeää on, että eturenkaan kuluminen on tasaista koko renkaan leveydeltä."  - Näin on.

Jos olisin vaihtanut joka kevät renkaat ristiin, luultavasti ajaisin vielä ensi kesänkin näillä renkailla.