Kesärengasvalintani vuodelle 2013

Aluksi voin kertoa teille kaikille, että olen kuulunut siihen joukkoon, joka on ajanut "ympärivuoden-renkailla". Eli toisin sanoen kitkarenkailla on matkusteltu pakkasessa kuin kesähelteissäkin. Säästösyyt sekä kitkarenkaan pehmeys johtivat tähän tilanteeseen. Nyt on Hakkapedia-projektin myötä tullut täyskäännös tässä ajattelutavassa. Talvirenkaiden käyttö kesäaikana saattaa asettaa esim. kovassa jarrutuksessa märällä asfaltilla itselle ja muille vaaratilanteita. Melkein loppuunkuluneet Hakka V-renkaat ovat nyt auton alla, mutta mitkä renkaat olisi parhaat meidän matkoille uutta hankittaessa?

 

 

Ensimmäinen asia mikä juolahti mieleen kun kävin Kotkan Vianorissa viime torstaina oli renkaiden ulkonäkö. Esteettisesti Hakka Black on alansa huippua! Valitettavasti meidän auton kokoa ei ole vielä saatavilla. Joudun siis laittamaan muita kriteerejä likoon.

  • Ymparistöasiat on tietysti lähellä sydäntäni: Helposti rullaava, vähän polttoainetta kuluttava rengas kelpaa.
  • Kotimaisuus on toinen tärkeä kriteeri.
  • Pitkän matkan renkaat: Koska ajan enimmäkseen pitkia matkoja tulisi kesärenkaiden suoriutua tehtävästään hyvin sekä karkealla, märällä (hyvä suorituskyky/vesiliirtovastustus suoraan ajettaessa kuten mutkissa), sekä tosi kuumilla tiepinnoilla.
  • Tämän lisäksi toivon renkaan toimivan hyvin ja turvallisesti myös syksyllä kun se kohtaa kylmiä, jäähuurteessa olevia asfalttipintoja.
  • Tuntuma ratissa on myös tärkeää. Rattituntuma kertoo paljon renkaan kantavuuskyvystä ja jämäkkyydestä. Jos tunnelma ratin takana on luottavainen ja rauhallinen ja kuski todella nauttii matkanteosta sitten hän voi myös luottaa, että renkaat toimivat yllättävissäkin tilanteissa.


Tiedätkö jo mistä renkaasta puhun? Aivan oikein, Nokian Hakka Blue 205/60 R16.Samma text på svenska (klicka länken).

 

 

comments powered by Disqus