Kirjoittaja Julius Sutinen
Renkaat: Nokian Hakkapeliitta R2
Uusimmat blogijulkaisut

Kesärengaskausi takana

Tällä kertaa talvirenkaiden vaihto venyi 14.11. saakka. Kelit olivat lämpimät ja auton käyttäminen ei ollut pakollista, joten kesärenkailla tuli ajettua kelien niin salliessa. Vielä tänäänkin, 17.11. täällä etelässä on lämpöasteita kuusi ja vesikeli. Edelleen kesärenkailla pärjäisi.

Vaihto tehtiin taas kerran Herttoniemen Vianorissa. Renkaat vaihtuivat ripäesti, kesärenkaat sai suoraan konttiin pestyinä ja pussitettuina. Yhden talvirenkaan venttiili hieman vuosi ja se vaihdettiin samaan vaivaan ilman lisämaksua. Siitä kiitos. Siinä tuli myös huomattua, miksi omatoiminen vaihto ei aina kannata: olisinko huomannut pientä vuotoa venttiilin juuressa?

Kesärenkailla tuli tänä kesänä ajettua noin 9000 km. Suurin osa tästä oli kaupunkiajoa Helsingissä tai moottoritieajoa kaupunkien välillä. Keskikulutus oli 6,72 l / 100 km. Sisältää myös ajoa trailerin ja veneen kanssa.

Kahtena kesänä yhteensä renkailla on ajettu 16 000 km. Keskikulutus on ollut 6,75, sisältäen myös asuntovaunu- ja venetrailerivetoa pari tuhatta kilometriä.

Kuten jutun lopussa olevasta kuvasta näkee, renkaat ovat kuluneet siten, että 7 mm merkki ei enää näy, mutta 6 mm merkki vielä näkyy. Ehkä näillä vielä pari kesää ajaa, ennen kuin alkaa olla vesiliirron suhteen vaarallisen kuluneet.

Tähän asti huomioita: pito kuivalla asvaltilla aivan uskomaton, oma kantti ei meinaa riittää luistoon asti. Pito märällä on hieman heikentynyt, mutta edelleen hyvä. Meluisuus on kasvanut, kun renkaat ovat kuluneet. Sama humina kuuluu edelleen, mutta kulumisen seurauksena myös pienehkö jyrinä karkealla asvaltilla on alkanut kuulua. Tätä ei juuri kuulunut, kun renkaat olivat uudet.

Vielä näin 6 mm urasyvyydellä renkaat toimivat hyvin vesisateessakin, ei ole vielä vesiliirron vaaraa ollut, vaikka on tullut ajettua moottoritielläkin kovassa vesisateessa, jopa vedestä lainehtivien kulusmisurien yli. Hyvä juttu. Renkaillahan on leveyttä 245 mm, eli ovat aika leveät renkaat Suomen oloihin.

Verrattuna alkuperäisiin renkaisiin, jotka olivat 225 mm leveät, ovat nämä Hakka Blackit edelleen kuitenkin hiljaisemmat, taloudellisemmat ja mukavammat. Pitoakin on selvästi enemmän, vaikka kesärenkailla pito ei niin korostu kuten talvirenkailla.

Kaksi kesää ja 15 000 km takana.

 

comments powered by Disqus