Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Kesän kauheimmat renkaat`?

Tällä kertaa on kyseessä ainakin minun silmiini pahimmat renkaat vuosiin. 

Vaikka ajankohta oli elokuu, oli renkaat nastallisia talvirenkaita. Edessä nastoista ei tosin ollut jäljellä enää juuri muuta kuin hieman runkoja, mutta nokialaisten kunniaksi osa rungoista vastusti sitkeästi irtoamistaan. Pintaa ei juurikaan ollut, ei ainakaan turvalliseen ajoon.

Takana oli sitten (ironisen oikeaoppisesti) paremmat renkaat. Pintaa oli vielä hyvin, ja nastatkin paikallaan. Mutta elokuussahan ei todellakaan saisi nastoja olla, ei missään päin Suomea. Eikä nämäkään renkaat olisi enää huomautuksetta menneet. Ei tarvinnut katsoa edes paistoleimaa huomatakseen, että niissä oli jo runsaasti pahoja murtumia kumissa.

Sen enempää en kehdannut auton ympärillä enää renkaita tutkia, ja tullessamme takaisin oli auto lähtenyt liikenteeseen. Eikä kyse ollut autokorjaamosta, rengasliikkeestä tai katsastusasemasta, sellaista ei ollut lähimaillakaan. Auto oli siis ihan normaalissa ajossa, kunnes Poliisi tai rengasrikko pysäyttää?

Tuo rengastus herätti ajatuksen siitä, kuinka totaalisen välinpitämättömiä jotkut autoilijat ovat turvallisuudesta sekä säännöistä. Jos ajaa elokuussa nastarenkailla, ei voi enää puolustella vaihdon vain unohtuneen tai lykkääntyneen hieman. Ja surkea kuntokin olisi selvinnyt kesärenkaat alle vaihtaessa, jos asiaan olisi siis halunnut kiinnittää huomiota. Toisaalta, mikähän mahtoi olla auton muu tekninen kunto, yhtä huonoko? Entä katsastus, tuskinpa näillä, jo pitkään alla olevilla renkailla suoritettu? 

Mitä sitten kun renkailta vaadittaisiin muutakin kuin kyky viedä autoa rauhallisesti eteenpäin? Näillä renkailla ei pitoa juurikaan ole, ja sateella tie määräisi kulkusuunnan, eikä kuljettaja. 

PS: Yhdessä kuvassa näkyykin paistoleima, joka on "3107" eli syyskuu 2007, joten rankailla oli juuri täyden kympin synttärit!

PPPS: Eipä ollut tämä ainoa nastarenkaallinen auto, joskin pahin. Tänään 28.9. marketin pihalla oli jo ihan pakko kysyä nastalliseen autoonsa perheineen nousevalta rouvalta, että tietääkö hän autossa olevan nastarenkaat. Vastaus oli, että kyllä, onhan ne nastalliset, mutta kun ne nastat on niin huonot! No huh, mitä siinä sitten muuta. Näin suurta on siis välinpitämättömyys.

Eturengas, nastoista jäljellä enää ja vielä rungot
Toinen eturengas, samassa kunnossa kuin toinenkin
Toinen takarenkaista, pintaa ja nastoja riittää, ainakin elokuun keleihin, Mutta ikä on syönyt nämäkin vaihtokuntoon

 

comments powered by Disqus