Kerro, mitkä kesärenkaat sopivat parhaiten autoosi ja ajotyyliisi

Keväinen auringonpaiste on hellinyt meitä pohjolan asukkaita jo pidempään, joten pakko se on uskoa, että pitkä talvi alkaa viimeinkin hellittää otettaan.

Aika miettiä kesärenkaita!

Meillä rengaspääkallopaikalla on mietitty kesärenkaita jo pitkään, mutta nyt se alkaa olla ajankohtaista myös jokaiselle autoilevalle kansalaiselle. Sulat tiet muistuttavat renkaidenvaihdosta, herättävät miettimään, missä kunnossa vanhat kesärenkaat ovat. Oliko urasyvyyttä vielä riittävästi jäljellä? Mikä se turvallisen puolella oleva urasyvyys oikeastaan olikaan? Pitäisikö sittenkin ostaa uudet renkaat? Mistä ne kannattaisi hankkia? Ja mitkä renkaat minun autooni oikeastaan olisivatkaan sopivimmat.

Lain mukaan nastalliset talvirenkaat tulisi vaihtaa kesärenkaisiin tänä vuonna 8.4. mennessä. Lain suositusta enemmän renkaidenvaihtoajankohdassa painaa kuitenkin liikenneturvallisuusnäkökulma. Sää ja keli vaihtelevat jopa Suomen kokoisessa maassa niin paljon, että jokainen autoilija voi siirtyä kesärenkaisiin oman harkintansa mukaan. Tiedustelimme viime vuonna poliisilta, koska talvirenkailla ajamisesta aletaan sakottaa. Saamammme vastauksen mukaan asiaan aletaan kiinnittää liikenteessä huomiota vasta toukokuun puolella. Liian pitkään ei talvirenkailla kuitenkaan kannata ajaa – kesäkelillä turvallisimmat renkaat ovat erityisesti pohjoisen kesään suunnitellut renkaat.

Kirjoita blogi rengasvalinnastasi ja osallistu arvontaan!

Haastamme Hakkapeliitta-testikuljettajat kertomaan blogeissaan omasta kesärengasvalintaprosessistaan. Mitkä Nokian Hakka -kesärenkaat sopisivat parhaiten sinun autoosi ja ajotyyliisi?

Tarvitsitpa uudet renkaat oikeasti tai et, kerro miten lähestyt renkaiden ostamista. Mikä uusien renkaiden valitsemisessa ja ostamisessa on helppoa, mikä puolestaan vaikeaa. Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä valitessasi renkaita? Löydätkö etsimäsi tiedot helposti? Luotatko naapurin Penan suositukseen, pänttäät lehtitestien tuloksia vai ostat, mitä rengasliikkeen mukava myyjä käskee?

Julkaise blogisi viimeistään 11.4. mennessä ja osallistut mahtavien palkintojen arvontaan! Julkaisemme palkinnot ja voittajat heti perjantaina 12.4.

Musta, sininen vai vihreä?

Olemme nimenneet pohjoisen kesään räätälöidyt Hakka-kesärenkaat erilaisilla väreillä yksinkertaisesti kertoaksemme jotain niiden luonteesta.

Uusin perheenlisäys, sporttinen Nokian Hakka Black täydentää Hakka-kesärengasperhettä tehokkaaseen ajoon soveltuvilla renkailla. Toinen kevään uutuus on Nokian eLine.

Vesiliirtomestari Nokian Hakka Blue on lehtitesteissä kansainvälistä menestystä kahminut viime kevään uutuus, joka soveltuu keskikokoisille ja tehokkaammille perheautoille.

Kevyesti rullaava Nokian Hakka Green aloitti Hakka-värisuoran pari vuotta sitten tarjoten ensimmäiseksi turvallisen ja suorituskykyisen rengasratkaisun pienemmille perheautoille.

Linkkivinkit:RengasvalitsinVältä näitä turhia lupauksia kesärengasostoksilla Näin valitset juuri sinulle sopivat kesärenkaat Nokian kesärenkaille mainiota testimenestystä Uusi EU-rengasmerkintä kuluttajan apuna kesärengasvalinnassa Ilmaiset Hakka-turva ja Hakka-tiepalvelu varmistavat matkan jatkumisen rengasongelmissa  Miten sinä nautit kesästä?

Meidän mielestämme Suomen kesä on niin lyhyt, että siitä kannattaa nauttia joka hetki. Myös esimerkiksi yllättävän ukkoskuuron aikana. Kun on hoitanut rengasasiat kuntoon ja pitää järjen päässä ratin takana, voi turvallisin mielin keskittyä olennaiseen – kesästä nauttimiseen kelissä kuin kelissä. Tämä on meidän kevään kampanjamme ydinajatus.

Olethan muuten jo osallistunut kevätkampanjan arvontaan? Kaikkien Nokian-merkkisistä renkaistaan tuotearvostelun tekevien kesken arvotaan kolme rengaslahjakorttia. Osallistumisaikaa on enää 7.4. asti!

-A1

comments powered by Disqus