Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Kerrankin oikeaan aikaan

Nastarenkaat tulee vaan aina vaihdettua vasta viime tipassa. Tai jos ne vaihtaa ajoissa, niin harmittaa, että vaihtoa olisi voinut vielä lykätäkin. Kaipa kyse on paljon myös siitä, että vaihto tarkoittaa viimeistä myöntymistä talven tulemiselle,kun syksykin on jo ohi. Etenkin kun kellojakin siirrettiin samalla pois kesäajasta, siihen synkkään normaaliaikaan, joka tarkoittaa pimeitä iltoja.

No tällä kertaa ajoitus osui sunnuntaina nappiin. Maanantaiaamuna satoikin jo lunta, ja lämpömittari näytti pakkasta. Näillä näkymin viikko myös jatkuu sellaisena, että kesärenkailla ei enää kannata ajella.

Toisaalta vaihtosessio kahteen autoon sujui nyt melkoisen luonnikkaasti. Rengaspaineiden tsekkaus tehokkaalla pikkukompresorilla, johon saa esiasetettua oikean painelukeman. Akkukäyttöinen pulttipyssy ja aluvannehylsyt helpottamassa "ruuvaamista". Pieni teräsharja, jolla saa puhdistettua navan ja etenkin keskiön, ne kun ovat vaimon autossa sitä mallia, jossa pienikin lika ahdistaa. Plus mutteritervaa, etenkin tuohon keskiöön. Ja kunnollinen hallitunkki, jack-pad pehmustetyynyllä, joka säästää auton helmoja.

comments powered by Disqus