Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Kelivaroitus jo nyt, heti kesäkelien jälkeen?

Vielä eilen saimme nautia 18 lämpöasteesta ja auringon paisteesta. Mutta maanantai valkeni sateisena, tai itse asiassa koko päivähän oli kyllä synkän harmaa. Tätä kirjoittaessani asteita on enää kuusi, ja yölle on luvattu Turun kulmillekin nollaa. Tai jopa pakkasta? Märkien tienpintojen jäätyessä se tietäisi niitä pääkallokelejä. Eli maltti tulee olemaan valttia, ja huonoilla kesärenkailla auto kannattaisi jopa jättää tulevina kahtena aamuna kotipihalle.
Itse en kuitenkaan aio vielä vaihtaa tuoreita Greenejä kaseihin, vaikka ne testivoittajiksi taas ylsivätkin. Yleensä kohtuullisen hyvin säätrendit veikanneen Accuweatherin mukaan ei luvassa olisi tavanomaista aikaisempaa talven tuloa, joten se perinteinen marraskuun ensimmäinen sunnuntai on tavoiteajankohtani. Ja ennen sitä pitää renkaat vielä tasapainottaakin uudelleen, ne kun vaihtuivat kesällä peltivanteille. Vanhoissa aluissa oli liikaa heittoa minulle, ja kun peltiset löytyi sopivasti, päivitin renkaat niille.
Ja onhan tallissa talviharrasteautokin, jossa on hieman iäkkäämpää Hakkapeliittaa. Saapas nähdä, miten perinteinen nelonen pärjää ikäännyttyään. Netissä niitä kyllä näyttäisi kehutun.

Eli kun aamulla lähdetään autoilemaan, on syytä kurkata sekä lämpömittaria että tien pintaa. Tarve raapia laseja puhtaaksi jäästä on myös selkeä merkki todennäköisestä liukkaudesta jossain kohtaa matkan varrella, etenkin näin sadepäivän jälkeen.

comments powered by Disqus