Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Keli, jossa hondamieskin on vaikeuksissa!

Eilen ei sitten tullutkaan sitä uhattua lunta, eikä edes räntää, vaan vettä. Koko yön ja aamun. Illalla kahdeksan aikoihin meni lämpötila pakkaselle, joten märät tienpinnat jäätyivät luonnollisesti. Ja se lumisade alkoi sitten aamupäivällä, välillä ihan sakeana pyrynäkin. Eipä tuota nyt paljoa vielä ole, mutta aijjai että on liukasta. Tampattua lunta jäisellä pinnalla on oikein petollinen keli!
Hakkapeliitta kasien kanssa tällainen haaste on jopa oikein mukavaa talvea vesikelien jälkeen, mutta näyttää valitettavan moni muu autoilija ajelevan millä sattuu hiihtoliiton hyväksymillä. Niinkuin sekin hondamies, jonka citymaasturi puski suoraan eikä kääntynytkään T-risteyksestä. Onneksi pysähtyi sentään ennen ojaa, eikä muita autoja tullut miltään suunnalta sumppuun. Itselläni vain ABSit rutisee ja pepunheittovalo vilkuttelee, mitään sen ihmeämpää ei ole kerrottavana.
Hyvin toimii kasit, ja turvallista matkaa, mutta muista kelivara jos ajat perässäni! Muistakaahan myös se vilkun käytö etenkin nyt. On ihan kiva tietää jo hieman aikaisemmin niistä aikeistanne, ja etenkin jos teilläkin on kasit, joissa on nytkin pitoa.

comments powered by Disqus