Kirjoittaja Eija Mustonen
Uusimmat blogijulkaisut

Kehun paikka

Viikonloppuja, gais

Jotenkin on mahtavan helpottavaa, että saa vihdoinkin taas elää oikeaa Suomen talvea ja talviajokelejä. Ei tarvitse jatkuvasti pestä tuulilasia, ja autokin pysyy suhteellisen puhtaana sekä ulkoa että sisältä :). Ainakin täällä tämä perheenäiti kiittää, uskokaa pois!

Liukasta ja jäistähän toki on ajokeleissä viime viikkoina ollut, mutta rehellisesti sanottuna otan tällaisen kelin paljon mieluummin vastaan kuin märän, lumettoman ja rapaisen baanan, jolla pitää ajella. Niin se vaan on: kun on talvi, pitää olla lunta ja jäätä, vaikka se saattaa olla joillekin teillä liikkujille haasteellista.

Itse ajattelen, että kunnollisella talvikelillä kuljettajan ajotaidot myös kehittyvät. On oikeasti pakko miettiä ajamisen aikana(kin), mitä lumi ja jää voivat saada ajokelissä aikaan. Tietenkään ei ole haitaksi, että autossa on tällöin myös palaset kohdallaan. Tarkoitan sitä, että ainakin auton renkaiden on oltava niin sanotusti tikissä. Siitä voin itse olla kiitollinen, sillä näin on meillä: meillä on oikeasti hemmetin hyvät renkaat autossamme alla. Niin se vaan on! Minulla ei, eikä Teijollakaan, ole tämän kolmen kuukauden testiajojen aikana tullut negatiivisia kommentteja renkaista mieleen. Ei vaan ole. Hakkapeliitat toimivat hyvin, ja ainakin meidän autoomme ne sopivat kaikin puolin todella hyvin. Ne eivät ujella, eivät hakeudu uriin, ne pitävät - silloin kun niiden pitää - ja yksinkertaisesti ne tuntuvat turvallisilta. Ne ovat juuri sitä, mitä tietämättänikin olen talvirenkailta odottanut. Toki saan haettua rengasmelusta moitittavaa, mutta voiko mikään nastarengas olla hiljainen paljaalla asfaltilla?

Tänään sain Hakkapediasta sähköpostiini kutsun, joka on osoitettu naistestikuljettajille. Laitoin heti viestin eteenpäin Teijolle, jotta hänkin kuulisi tästä mainiosta tilaisuudesta, ja kommentoin sitä vain, että däämn... Haluaisin niin kovasti päästä paikalle osallistumaan, mutta en voi luvata mitään. Voi voi, miksi Nokia on niin kaukana?!

-E

comments powered by Disqus