Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Käynti Vianorissa

No juu, kerrotaanpa miten homma meni rengaskaupassa.

Muutaman aamuliukkaan jälkeen lokakuun lopulla alkoi se tyypillinen autoilijoiden paniikki, ja tietysti samaan aikaan kun piti saada itsekin nämä testirenkaat. Tiedossa oli lomaa ja reissua, joten en halunnut venyttää silti ihan viikoillakaan. Eli alkuviikosta aikaa varaava sai ajan vasta perjantaille, ja silloinkin melkosen aikaiselle aamulle. No minulla mikään paniikki ollut, ja kun liikekin on lähellä työpaikkaa, niin aika passasi kyllä. Mutta eipä päästy kuin keskiviikkoon, niin Vianorista tuli soitto. Jos kuitenkin hieman myöhempään aamulla sopisi, oli tullut sen verran monta peruutusta. Eli nyt nämä panikoivat hosuheikit olivat saaneet suuren katumuksen, ja  alkoivat peruutella varauksiaan. Ihan niinkuin se talvi olisi kokonaan peruutettu! Ihmetyttää vaan, mitä se viikon-parin lykkääminen vaikuttaa mihinkään. Etenkin kun jopa käytetyille renkaille tekisi hyvää "pinnan sisäänajo", jossa saadaan säilytyksen aikana kuivanut pinta jouheaksi. Nyt soitellaan eestaas ja aiheutetaan täysin turhaa vaivaa rengasliikkeelle. Minullehan tämä kyllä sopi, koska osasin veikata, että nyt olisi hyvin aikaa suorittaa se vaihto. Ja ilman kiirettä & painetta työ on aina parasta laatua.

Eli ajan koittaessa Vianoriin, ja auto halliin. Odotellessa sai hörppiä kaffetta sekä lukea aamun sanomalehden ja olisi siellä ollut ilmainen WLAN-verkkokin. Omassa tabletissa tosin on 3G niin ei tarvittu. Näytti menevän hallin puolella kaikki putkeen, sieltä kun on ikkunat asiakastilaan. Ja se loppukiristyskin tehtiin ihan oikein, sitä kun tekee mieli vahtia. Ihan liian usein kun paukutetaan vaan pulttipyssyllä ja normaalihylsyllä ne alutkin pikkupajoilla. Lopuksi sitten lykätiin kouraan se Hakkaturva, ja onpahan melkoinen etu. Jollain Essolla tais olla vastaava aikaa sitten, mutta ei se noin laajasti korvannut. Kannattaa kyllä tutustua, etenkin jos on kokemusta rengasrikoista: http://www.nokianrenkaat.fi/hakka-turva

Ai niin, ja pakkohan sekin on tunnustaa, että aika harvoin meikäläinen on käynyt rengasliikkeessä hakemassa alle asti palvelua. Nuukana yleensä ostellut nastarenkaat jo kesällä, irtovanteille. Silloin kun on voinut saada kympin pari alennusta siitä, että rehkii itse alle sitten myöhemmin. No, ei ehkä kaikkein kannattavinta säästöä kuitenkaan. Eikä etenkään jollei ole sitä omaa tallia.

Ja mitä renkaita olen ostanut, niin kyllä sitä on kaikkea kokeiltu. Käytettyjä, pinnoitettuja ja ns halparenkaita. Nyt kun katsoo netin antamia hintoja töineen niin Vianorilla Hakkapeliitta 8 maksaa 730 euroa, halparenkaiksi kohtuulliseksi kokeillut Kumhot 445 euroa, ja pinnoitetut "onnenkauppaa"-renkaat 349 euroa. Mielestäni pahin synti on kuitenkin vintage-talvirenkaat, eli tolkuttoman vanhat kuivuneet korput. Niiden rinnalla mitä tahansa muutakin kelpaa, jollei rahaa ole muuhun. Tosin sitten pitää jo vakavasti harkita, olisiko siirtyminen bussimatkustajaksi viisaampi ratkaisu. Kun ei nuo renkaat kuitenkaan ole polttoaineen, vakuutusten, verojen, katsastusten sun muun pakollisenkaan joukossa se ison kuluerä. Ne on kuitenkin taas useamman vuoden hankinta, joten kulu tasaantuu ajan myötä. Ja onhan sitä maksutapojakin nykyisin useita, näytti Vianorillakin olevan ihan mukava erämaksusysteemi kun katselin.

comments powered by Disqus