Käynnistyykö auto, hyytyykö kuljettaja?

Pakkasen kipurajan ylittyessä otsikon kysymys pyörii luuppina allekirjoittaneen aivoissa. Poikkeustila. Selviytymistaistelu. Kadoksissa oleva suhteellisuudentaju. Päivän Ilta-Sanomien verkkoversiokin vahvistaa aivoissa vellovaa jääkausihysteriaa. Superpakkanen kiristyy: "Jos palelee, on jo myöhäistä". No palelee! Villa- ja untuvavarustuksesta huolimatta, toivo on siis menetetty. Kylmyys tulee aina muka yhtä suurena yllätyksenä samaan tapaan kuin liukkaus alkutalvesta. Hei herätys, kaikkihan me olemme pohjoisten olojen asiantuntijoita ja handlaamme tämän homman!

Toista se on muualla. Siellä missä satunnaisesti esiintyvät talven ääriolosuhteet oikeasti yllättävät. Millaista elämä olisikaan, jos talvirenkaiden vaihtaminen ei kuuluisi syksyn perusrutiineihin? Ylirasittuneelle mielikuvitukselle voi antaa hetkeksi ansaitun lepohetken ja katsoa vaikkapa pari videopätkää talvisesta vapaamatkustamisesta.

http://youtu.be/xrJuigh2aCc

http://youtu.be/9AfR43uBspo

Niin, kyllä se olisi kamalaa, jos joutuisi kylmyyshysteriassaan vielä miettimään, mikä mahtaakaan olla alla olevien renkaiden kiihdytys-, jarrutus-, pitkittäis- tai sivuttaispito. Turvallisuutta talviliukkaille -sivulta voipi lukaista lisää siitä, miten meillä Nokian Renkailla talvirenkaita on aina kehitetty turvallisuutta maksimoiden niin, että rengas on hallittavissa myös pitorajan tullessa vastaan. Toivottavasti testikuljettajiemme ja teidän muidenkin renkaillamme ajelevien matka taittuu turvallisissa merkeissä, ja kenenkään ei tarvitse testata renkaidensa pidon menettämistä karmaisevilla lopputuloksilla!

http://youtu.be/2j0RuEj0G00

Mukaillen tämän vanhan mainosfilmisarjamme ajatusta: ehkäpä superpakkaset tuovat, vaikkakin etsimättä, turvalliseen arkeemme juuri sen hetkellisesti sopivan ripauksen jännitystä.

- A1

comments powered by Disqus