Kirjoittaja Tapio Somero
Uusimmat blogijulkaisut

Kauneus on katsojan silmissä

Pitkä ja pimeä odotus on vihdoin ohi.

Viime viikko tuli seikkailtua auton kera Seinäjoella. Reissu oli erittäin pimeä ja märkä tienpäällä ollessani. Samoin paluumatka. Onneksi omat korvat ovat sen verran kuurot, ettei nastojen rapina paljoa kuulu.

Tämä viikonloppu tulee sijoittumaan Oulun yöelämään. Edestakainen matka kotipaikkakunnalleni, Ylivieskaan on 260km yhteensä. Kolmena päivänä pitää ajaa sama reissu. Eli renkaat ovat kovassa käytössä. Menomatka tänään oli jälleen kerran pimeää kuin tontun, sanonko missä.. mutta perille päästiin. Ilta meni itselläni mukavasti, vaikka hiljaista olikin. Se ei omaa fiilistä haittaa koskaan.

Yöllä pihalla odotti kaunis näky kun tulin ulos yökerhosta. Maa oli valkoinen sieltä täältä ja lisää oli tulossa. Eikun auto käyntiin ja liikkeelle. Tiet olivat jäätyneet aika tehokkaasti ja mukkulakivikadulla jopa luistoesto välähteli. Moottoritiekin oli vielä aika jäässä. Käännyttyäni 86 tielle, lumi oli valloittanut pinnat. Ei muutakuin pitkät päälle ja menoksi.

Kun ensimmäinen rekka tuli vastaan, muistui mieleen talven ihanat ilot kun lumipöly peitti kaiken. Tuli aika tehokkaasti hiljennettyä vauhtia. Liikenneen suhteen oli muuten hiljaista lumisateen keskellä. Tulin myös testanneeksi pitkällä suoralla, miten hyvin renkaat nappaavat kiinni. Pistin 80km/h vakionopeuden säätimeen ja aloitin jarrutuksen valkoisen aurausmerkin kohdalla. Auto pysähtyi reippaasti ennen seuraavaa merkkiä. Väli on ehkä 80m?Renkaat antoivat aika hyvän vaikutuksen ohjattavuudeltaan ja pidoltaan näissä olosuhteissa. Tämä kyseinen jarrutustesti voi tulla eteeni oikeasti joskus kun olen paljon tienpäällä. Ja on jo monta kertaa tullutkin. Tiedän ainakin että voin luottaa renkaiden suhteen turvallisuuteen.

Mutta onneksi meitä Hakkapeliitta-testikuljettajia on koko pataljoonan verran, jotka saavat jakaa samat ilot. Varmasti kohtapuoliin ympäri suomea. :)

 

comments powered by Disqus