Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Katse jo kesärenkaisiin?

Keskiviikkona 1.3. saisi jo vaihtaa kesärenkaat, mutta tuskinpa kukaan haluaa näillä keleillä liukastella ja vaarantaa liikennettä. Mutta eipä siihen ole kuin reilu kuukausi, kun ne kesärenkaat tulisi jo kuitenkin olla alla. Eli maaliskuun loppuun mennessä, tai toisen pääsiäispäivän jälkeisenä maanantaina 9.4. jollei sitten kelit toisin vaadi.

Nyt olisikin hyvä aika tarkistaa ne kesärenkaat, kun rengasliikkeissä ei vielä ole ruuhkaa. Itse vein kesäpyörät tänään uudelleen rengastettaviksi, ja olihan mukava käynti, kun saatiin tehdä kauppaa ihan rauhassa. Vanhoissakin olisi ollut pintaa vielä tulevalle kesälle, mutta en ollut muuten tyytyväinen noihin auton ensiasennusrenkaisiin. Ja vaihto olisi kuitenkin tullut eteen seuraavana kesänä, niin päätös oli helppo. Miksen siis vaihtaisi ajoissa, ja nauttisi paremmista renkaista aiemmin?

Ja vaikka pintaa renkaissa olisikin, niin myös renkaan ikä olisi huomioitava. Otsikkokuvaan valitsinkin varsinaista vuosikertarengasta, jonka pito on jo vuosikymmeniä sitten kadonnut renkaan kovettumisen myötä. Lisää tietoa renkaiden ikääntymisestä ja siitä, miten iän pystyy itsekin tarkistamaan löytyy vaikkapa täältä: https://vianor.fi/rengastietoa/rengasfaktoja/renkaiden-ikaantyminen/

PS: Keli näyttää menevän ympärivuorokautisesti plussan puolelle 12.3. alkavalla viikolla, mutta eipä kesärenkaiden allelaittoa kannata ajatella edes puolikuussa vielä. Maa on kuitenkin jäässä, ja kestää aikansa ennen kuin yöliukkaat on ohi.

comments powered by Disqus