Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Karmaiseva naapuriauto: ropinalle kuuluisi jo sakot?

Täällä Suomen lounaiskolkassa ei enää pitkään aikaan ole ollut mitään syytä ajella nastarenkailla. Silti noita ropisevia autoja havaitsee säännöllisesti. Ja nyt bongasin yhden parkista viereisestä ruudusta. Tässä tapauksessa on varmaa, että kyse ei ole edes siitä mahdollisesta Lapin reissustakaan. Eli se perinteinen, vihoviimeinen hätävalheen ja tekosyyn yhdistelmä välttää oikeutetut sakot. Haalistunut KansanVaunu kun ei ole perheen ykkösauto, sen verran tiedän omistajista.
Mutta onko niin, että teiden turha kuluttaminen nastoilla, ja auton muu hoitamattomuus ovat jotenkin yhdessä olevia asioita? Eli kun punainen maali on päästetty mattapinkiksi, kuvastaa se sitäkin, että hällä väliä, saako nastoista jo sakot? Niin, ja ne renkaat ovat muuten Hakkapeliitan kakkoset. Sitä ehtaa vintagea, herra ties miltä vuodelta, vai pitääkö sanoa jo vuosikymmeneltä tai -sadalta? Jotain, joka olisi jo pitkään kuulunut kierrätykseen. Ainoa positiivinen huomio oli hyvä nastoitus: ollakseen noinkin wanhat ja maailmaa nähneet kiekot, oli nastoja tallella hämmästyttävän hyvin.
Ja veikkaanpa muuten, että tuossa samassa autossa on alkutalvesta viimeisenä kesärenkaat alla. Katsotaanpa siis puolen vuoden päästä, miten on.

Muuten aikani on kulunut harrastekaluston kimpussa. Ei sen kummempaa kuin pientä huoltoa ja puleerausta, mutta kun kohteita on neljä, menee niihin oma aikansa. Lisäksi nyt viikonloppuna oleva Lahden

www.classicmotorshow.fi

on ollut motivaattorina, sinne kun mennään taas pariksi päiväksi. Sen verran epävakaita kelejä on kuitenkin luvassa, että pyörän sijaan on syytä ottaa auto. Kahdesta stuttgartilaismerkistäni valitsin sen urheilullisemman, onhan näyttelyn teemana unelmia, johon se sopinee tenavatähteä paremmin.

Ja kuvahan on viimekesäinen, reissusta palatessa napattu, eli kaikkea muuta kuin enää puhtaasta autosta.

comments powered by Disqus