Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Kännykkää ja muuta oheistoimintaa autoa ajaessa - ei kiitos

Olen aikaisemminkin laittanut linkin liikenneturvallisuusvideoon puhelimen käytöstä liikenteessä. Nyt sain uudestaan aiheen palata teemaan. MTV esitti uutisvideonaan hurjan näytöksen siitä mitä ratin takana puuhataan - kun oikeasti pitäisi keskittyä ajamiseen.

Video on tehty EPIDEMIAN leviämisen jarruttamiseksi. Kännykän käytön vaikutuksesta on tulossa piakkoin julkaisu. Suosittelen oheisen jutun katsomista:
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kannykan-kaytto-autossa-moninkertaistaa-onnettomuusriskin-mtv-uutislive-kokeili/4338192Kännykän käyttö liikenteessä on rangaistava teko ja poliisin pitäisi valvoa sitä myös ihan oikeasti.

Kun varmistelin mitä sanookaan voimassa oleva laki rangaistukseksi kännykkä-ajamisesta, niin törmäsin Hallituksen esitykseen HE119/2014 :
Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi ajoneuvolain,tieliikennelain ja autoverolain 3 §:n muuttamisestahttp://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2014/20140119.pdf
Lakiesitys osoittaa miten päteviä valitsemamme kansanedustajat pitäisi olla - he tekevät varsin isoja päätöksiä tässäkin laissa. Esityksessä on todella paljon asiaa ja se on työn alla koko ajan (lainaus sivulta 69  "Helsingissä 11 päivänä syyskuuta 2014  Pääministeri  ALEXANDER STUBB   

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko")

Tekstiä on yli sata sivua ja sivuilla 24 - 25 ainakin käsitellään nastarenkaita tulevaisuudessa.

Niin ja lain pitäisi astua voimaan 2015 alusta!!

Toisaalta Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut työryhmän selvittämään tieliikenteen rangaistusjärjestelmän uudistamista, jota kuvaa Liikenne- ja viestintäministeriön tiedote  19.8.2014 http://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/fi.jsp?oid=422551
'Lainkuuliaiset' kansalaiset saavat aikaan vuodessa 400 000 rangaistus seuraamusta liikenteessä.
Kun tähän lisätään vielä mitä traktorilla saisi kuljettaa ja millä ajokortilla, niin voin vain todeta meidän olevan keskellä isoja muutoksia.

Syysiltojen pimetessä lienee kaikilla Hakkapeliitta testikuljettajien blogin lukijoilla aikaa lukea/ katsoa kaikki laittamani linkit :)

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus