Kirjoittaja Julius Sutinen
Renkaat: Nokian Hakkapeliitta R2
Uusimmat blogijulkaisut

Kaksi tankillista ajettuna talvirenkailla

Joudun edelleen kirjoittamaan kulutuksesta ja tavanomaisen syyskelin tuntumasta, sillä en ole vieläkään päässyt ajamaan kunnon liukkailla tai kunnon lumisilla teillä. Tälläkin hetkellä mittari näyttää ulkona pari astetta plussaa ja keli on kosteahko.

Muutamana aamuna on kyllä ollut pakkasta ja parkkipaikkamme on ollut lievässä jäähuurassa, mutta isommat tiet ovat olleet suolatut ja kuivat, tai suolatut ja kosteat.

Vaikka nyt on jo joulukuu, on talvirenkaillani siis ajettu 99,999999% ajosta "ei-liukkaalla" tienpinnalla. Liukkain pinta, jonka renkaat ovat joutuneet kohtaamaan, on ollut varmasti kostea heinikko, jota pitkin peruutin veneen trailerin päällä navettaan.

Huomionarvoisin seikka tähän asti on ollut kulutuksen selvä laskeminen. Allaoleva kuvaaja kertoo viimeisen 12kk:n kulutuslukemat. Kaksi oikeanpuoleisinta pistettä ovat ne kaksi tankkausta, jotka olen tehnyt talvirenkailla ajaessani. Kannattaa huomioida, että lukemiin sisältyy mainittu veneen nosto ja kuljetus, yht. n. 400km trailerin kanssa.

Odotan edelleen mielenkiinnolla sellaisia ajokelejä, joissa renkaiden todelliset talviominaisuudet punnittaisiin.

comments powered by Disqus