Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Kaksi talvea kaseilla

Ajokilometrit ensimmäisenä talvena 12.000 ja nyt toisena 11.000 = yhteensä 23.000.

Kulutuspintamerkit nyt sekä takana että edessä erittäin himmeät, juuri ja juuri erottuvat 6. Tarkoittaa, että kierrättäminen eteeen-taakse-eteen pitää kulumisen tasaisena pari milliä talvessa. Autossahan on ABS ja ESP eli vähemmän tyhjää raapimista.

Jos mahdollista, talvi oli vieläkin vähälumisempi kuin edellinen, eikä "kaukomatkoja" tullut tällä kertaa. Mutta sitäkin enemmän oli etelässä liukkaita kelejä, kun lämpötila sahasi plussan ja pakkasen väliä, ja lisäksi kosteat tienpinnat jäätyivät usein öisin. Siis ehdoton nastarengastalvi.

Päällimmäiset asiat, jotka jäi mieleen olivat hiljaisuus, mukavuus sekä varmuus. Itse asiassa jopa huomaamattomuus, eli rengas hoiti tehtävänsä mukisematta, ja siihen pystyi luottamaan kelissä kuin kelissä. Vertailukohteita oli tänäkin talvena useita, ja niistä myöhemmin lisää.

Käytännön syistä en laskenut tällä kertaa tyhjiä nastanreikiä enkä urien pikkukiviä. Mondeo nimittäin lähti vaihtoon juuri vähän ennen kesärengasaikaa, ja matka jatkuu nyt Hyundai i40 farkulla. Mutta se onkin kokonaan oma tarinansa, johon palataan kohta.

Tutustu Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarenkaisiin tästä: https://www.nokianrenkaat.fi/talvirenkaat/nokian-hakkapeliitta-8/

comments powered by Disqus