Kirjoittaja Jussi Ovaskainen
Uusimmat blogijulkaisut

Kaaostelua

Olin onnekkaasti Keski-Euroopassa reissussa, kun pääkaupunkiseudun liikenteessä laitettiin vakuutusyhtiöiden korvauspalvelut koetukselle. Seurasin tilannetta lähinnä kavereiden facebook päivitysten ja julkisuuden kautta. Monella kommentoijalla löytyi sana turvaväli, jota ilmeisimmin eivät kaikki pitäneet. Niin, ei kai sen tarpeellisuudesta tarvitse paasata? Uskon, että näillä sivuilla vierailevat ne, jotka ovat kiinnostuneet turvallisesta liikenteestä.

Kotiin Kajaanin lentokentältä (-33°) lähtiessä auto ja myös renkaat olivat kohtuullisen kankean tuntuiset. Noin kymmenen kilometrin jälkeen auto alkoi tuntua normaalilta, no vähän normaalia viileämmältä toki. Diesel Fordin lämmitys ei oikein vastaa tämmöisten pakkasten haasteeseen. Pito näin kovalla pakkasella ei ole ongelma, mutta autoa kuitenkin säälin ja ajelin normaalia rauhallisemmin kotiin.

Keski-Euroopassa kävin Italian Cortina d´Ampezzossa, Saksan Munchenissä Ispo-messuilla sekä Itävallan Hintertuxissa leikkimässä tuomaria tulevan sesongin ulkoiluvarusteille. Matkaa tein linja-auton, junan, lentokoneen ja henkilöauton voimin, mutta kertaakaan en tarttunut rattiin. Varsinkin Alpeilla on mukava katsella maisemia, joka ei onnistu erittäin mutkikkailla teillä. Ajamista niissä maisemissa olen kokenut, ja se on oma lukunsa. Siinä on ehdottomasti oma viehätyksensä. Tosin vuoristoteilläkään ei juurikaan turvavälejä tunneta...

comments powered by Disqus