Kirjoittaja Arto Sievinen
Auto: Mercedes-Benz E-Coupe
Renkaat: Hakkapeliitta 8
Sijainti: Helsinki
Uusimmat blogijulkaisut

Juhannussää ja terassikelit

Kesäkuun alku.
Renkaat keräävät kilometrejä ja ikäkin vaihtui jälleen portaan korkeammalle. Paino on sentään laskenut.

Terassit ja puistot ovat täyttyneet taas viikon aikana ihmettelevistä pohjoisen asukeista, jotka eivät ole nähneet tämän vuoden aikana aurinkoa. Onnelliset kesän julistukset suovat kesäilloissa tehtävää myös renkaille kun i-diot-phonet korvilla ylitetään katu esteettisesti parhaasta kulmasta väärään aikaan. Kovimmat sankarit kokeilevat omaa tuuriaan ja neljällä renkaalla liikkuvan refleksejä sekä renkaiden kuntoa toistaessaan saman polkupyörillä - harvemmin kuitenkaan sitä ikuisuuden itkettyä punaista juoksurataa muistuttavaa fillarikaistaa pitkin.
 

(Kalasataman pahamaineinen alue. Kiinteistönvälittäjien myynnin mukaan.)


 Sinisillä on tähän mennessä kerätty mittariin kunnioitettavat 11´230 kilometriä. Renkaiden tuntuman, ehkä myös mainospuheiden, vuoksi olen alkanut uskomaan niiden olevan parhaimmillaan sadekelillä. Kilometrien kertyessä ja renkaiden kuluessa tulee varmasti esille uusia näkökulmia, mutta edelleen renkaat tuntuvat hyviltä alla. Sellainen pehmeys, jonka joskus muistan kokeneeni Pirelli:en kanssa liikkuessa kuitenkin puuttuu - kuten useimmista muistakin renkaista.
 

(Energian lähteillä.)


 

Muutaman ansaitsemattoman aurinkoisen päivän jälkeen tankojuoppoja piristämään sekä terasseja autioittamaan saapunee jälleen viileämpi sää kevyine sadekuuroineen. Virallisesti näillä kohdin kesää kuuluu alkaa manaamaan tulevan juhannuksen säätä ja vaihtaa mielipidettä kuin Keskusta-puolueen puoluejohto sään hieman kirkastuessa. Viikkoa ennen juhannusta vakuutellaan naama peruslukemilla, että juhannus onnistuu kehnommassakin säässä ja siihen juhannusruuhkan kolmenkymmenenkahdeksan kilometrin keskivauhtiin on jo tottunut moottoritiellä.

Tai mistä minä sitä tietäisin - kaupungissa on rauhallisinta juhannuksena.
 

(Aurinko nousee idemmästä kuin Sipoo.)


 

 
 
 

comments powered by Disqus