Kirjoittaja Arto Sievinen
Auto: Mercedes-Benz E-Coupe
Renkaat: Hakkapeliitta 8
Sijainti: Helsinki
Uusimmat blogijulkaisut

Johan vihertää

Maaliskuu lähenee loppuaan ja talvi on päivä päivältä kaukaisempi muisto.

Vaikka maaliskuu on sisältänyt Helsingissä ja PK-seudulla muutaman kevyen lumisateen, niin helpolla on päästy. Keliolosuhteet tarkasti ajotavallaan huomioiva on voinut huoletta liikkua kesärenkailla - ja vaikka sen kaksi päivää taksilla.
Itse olen viisaampien neuvoja noudattaen ajanut vielä kiltisti talvirenkailla. Ei siksi, että tunnustaisin kyvyttömyyteni huomioida keliolosuhteet, vaan koska "kahdeksan vuotta vanhan ja satatuhatta ajetun Ford KA:n" hintaiset vanteeni saattaisivat ilmeisesti naarmuuntua nykyisenkaltaisessa hiekan valtaamassa tieliikenteessä. On kuitenkin mieltä ylentävämpää rehellisesti kolhia vanteet katukivetyksiin kuulien ja tuntien niiden tuskan tunne.
 

(Lähiseudun katukuva ei kieli talvirengaskeleistä.)


 

Maaliskuun vihreimmän tittelistä on käyty titaanien taisto. Loppusuoralle selvisi hallituksen Kehysriihi, jossa Vihreiden puolue oli mukana edesauttamassa taksiautojen verohuojennuksesta luopumista, joka hyvin ilmeisesti hieman vanhentaa taksikalustoa sekä lisää ajoneuvojen käyttöaikaa, joka taas edesauttaa jo ennestään tunnetuksi tullutta suomalaista ajoneuvojen keski-ikää kasvamaan entisestään.

Voiton vei kuitenkin tässä taistossa sekä katukuvaan että radioon ilmestyneet Nokian Renkaiden mainokset. Pyöreästi joka toisessa valomainostaulussa on hohtanut vihreänä Hakkaturvasta kertova mainos, joiden olemassa olosta on vielä varmuuden vuoksi muistuttanut suhteellisen tehokas toisto radiossa.Omakohtaisien kokemuksien myötä voin suositella Hakkaturvaan tutustumista.
 

(Helsingin Oulunkylässä sijaitsevan valomainostaulun historiansa ensimmäinen mainos.)


 

Ilokseni olen useampana aamuna huomannut aamuliukkaiden saapuneen. Päivän selkeät plus-asteet muuttuvat hieman meren tuntumasta sisämaahan siirtyessä aamun sarastaessa muutamaksi pakkasasteeksi, jotka saavat liikenteeseen tunnelmaa.

Liialliset tilannenopeudet, myöhäiset jarrutukset sekä kesärenkailla keliolosuhteiden huomiotta jättäminen tekevät liikenteestä liikkumisen arvoista vielä ennen kesää.

 
 
 

comments powered by Disqus