Kirjoittaja Arto Sievinen
Auto: Mercedes-Benz E-Coupe
Renkaat: Hakkapeliitta 8
Sijainti: Helsinki
Uusimmat blogijulkaisut

Jo saapui nietokset

Helmikuun alku, ulkona näyttää siltä kuin helmikuun alussa yleensä näyttää.

Viime perjantaina, juuri helmikuun saapuessa, saapui ensimmäinen varsinainen lumisade. Alkuillasta alkanut pyrytys vain jatkui ja voimistui, saaden suurimman osan ihmisistä jäämään pois liikenteestä omilla autoillaan - josta haluankin kiittää lämpimästi kaikkia!
 

(Perjantain alkuilta, lumisade tekee saapumistaan eteläiseen Helsinkiin)


 

Pakkasen ja kovan tuulen sävyttämiin keliolosuhteisiin lumisade tuo oman mausteensa. Kun liikenne hiljenee, tuuli kerrostaa lumen ansoiksi ulkona liikkuville. Itsekin sain kokea illan ja yön aikana muutaman kerran kuinka kerrostunut lumi pyrki estämään kulkuni tai vähintäänkin hidastamaan sitä. Eritoten ilmiö tulee esille moottoriteillä: ohitusaikeita vähentää tai ainakin harkintaa lisää ohituskaistan ylimääräinen lumikerros, joka paikka paikoin saattaa olla arvaamaton muuttuja siihen ajavalle.
 

(Eteläisen Helsingin rannat houkuttelivat harmillisen vähän ihmisiä nauttimaan alkaneesta viikonlopusta)


 

Kantakaupungissa parkkipaikan löytäminen on ajoittain yhtä vaikeaa kuin parkkeeratun auton pois saaminen auratun kadun varresta. Renkaiden merkitys mäessä sijaitsevalta parkkipaikalta pois ponnistamiseen on yllättävän suuri. Uudehkoilla renkailla homma hoituu helpohkosti kun jo alkuteränsä menettäneet hakevat pitoa ja viimeisetkin nastat pyrkivät irtautumaan kaikin keinoin kumipinnasta.

Nyt jo viikonlopusta plussan puolelle siirtynyt sää tulee uudestaan pakastuessaan tekemään tästäkin harrastuksesta ajankohtaisen. Jäinen, epämuodostunut ja kevyesti lumen peittämä kalteva pinta on ikävä kyllä arkipäivää, kun se auto on saatava nopeasti parkkiin, jotta ehtii kotiin tuijottamaan seinää. Seuraavan päivän riemu peruutustutkan huutaessa jokaisesta ilmansuunnasta ja sutimisen tuottama tausta-akustiikka luovat olosuhteet onnistuneelle päivälle.

"On se kiva kun tuli talvi"

ei töissä ensimmäiseksi kuultuna lauseena saa tässä vaiheessa tahtomaansa vastakaikua.
 

(Ajoittain haasteelliseksi muodostuvaa auton parkkeerausta Helsingissä)


 

Kokonaisuutena mennyt viikonloppu on tarjonnut tähän astisen talvirengaskauden parhaita olosuhteita käytännön rengastesteihin. Kasien kanssa eteneminen on ollut taattua, eikä edes leveähkö rengaskokoni ole asettanut varsinaisia haasteita. Pito on ollut odotettua, mutta vieläkään en muutaman päivän perusteella osaa nähdä eroa Seiskoihin verrattaessa.

Tutkimukset jatkuvat.

 
 

comments powered by Disqus