Kirjoittaja Antti Hanninen
Uusimmat blogijulkaisut

Jiihaa! Uudet talvinakit alla!

Vähänkö hienoa. Nyt on talvigummit alla, ja kerrankin niin ettei se viidentoista sentin loskakerros ehtinyt ensin.

Jyväskylässä Seppälän Vianor hoiti rengastuksen. Herrat kumikeisarit ilmoittivat samalla ystävällisesti, että takajarrulevyt ja -palat ovat förbi ja raidetangon sisempi pää väljä. Eli perjantaina uudestaan nosturin päälle raidetanko- ja takajarruremonttiin sekä pyöränkulmien säätöön. Sitä ennen kotitehtävänäni on metsästää ko. osat kulkineeseeni. Mukava yllätys Vianorin suhteen oli se, että heillä ei ole huoltotöille pakettihinnoittelua, vaan tuntihinta, joka laskutetaan toteutuneen mukaan.

Ihmeellisen paljon ajo-ominaisuudet paranevat, kun saa kunnolliset kumit alle. Kesärenkaina olleet Continentalit olivat aikalailla loppu, ehkä jostain kohtaa hyvällä tahdolla saattoi lähes millin löytää pintaa. Mikä tuntui ajossa; autosta oli syksyn mittaan tullut neuroottisen uraherkkä kapistus. Muuan tuttuni on vankasti sitä mieltä, että "missä kuvio loppuu, siinä rengas alkaa." Itse en ihan tohtisi tuota allekirjoittaa, vaikka mukamas nuukuuttani tulenkin ajaneeksi renkaat turhan loppuun asti.

Huomenna sitten pääkaupunkiseutua kohti. Sillä matkalla renkaiden ominaisuudet alkavatkin jo paremmin tulla tutuksi. Toivoa sopii, ettei mitään äkkijarrutustilanteita asvaltilla tulisi. Olisi nääs kiva pitää nastat renkaissa tallella edes jouluun asti...

comments powered by Disqus