Jättiläisten taistelu: ExpressBus vastaan Hakkapeliitta 7

Tänään työmatkalla oli suuronnettomuusainekset ilmassa Loviisan kaupungin kohdalla, taajaman ulkopuolella. Ajokaistan uriin oli muodostunut mustaa jäätä ja liikenne oli hyvin vilkas molempiin suuntiin.

Bussipysäkillä seisoi linja-auto vilkut osoittaen oikealle. Sitten kuljettaja päätti kääntää bussinsa minun eteen ilmoittamatta aikomuksestaan vilkulla. Minä puolestani annoin jarrupalojen palaa niin paljon kuin vaan oli mahdollista ja sain autoni pysäytettyä puolisen metriä ennen bussin takapuskuria nastojen valittavan äänen kera. Tämän kaltaisessa tilanteessa saa olla iloinen siitä, että on tuoreet renkaat auton alla. Tämänkin kerran veti seiskat pidemmän korren.

 

Myöhemmin kun tulin ulos Koskenkylän huoltoaseman myymälästä näin kaukaa erään miehen, joka ensin luki mainostekstin autoni takapuskurissa ja sitten kumartui lukemaan tekstin auton renkaasta. "Kyllä vaan," sanoin minä, "olen Nokian renkaiden testikuljettaja". "Niin, katsoin vaan. Onko sinulla uutuusrenkaat alla?" mies vastasi. "Tänään illalla on aikomus tilata uusi kasisarja!" vastasin.

Sitten hän kertoi, erään tuttavan (joka oli myös renkaiden testikuljettaja) auto oli nostettu ylös pukeille eräänä yönä ja uutuusrenkaat vanteineen oli viety ”parempaan käyttöön”. Pitäisikö hankkia lukkopultit kasisarjalle?

 

 

comments powered by Disqus