Kirjoittaja Pia Kokki
Uusimmat blogijulkaisut

Jääteitä odotellessa

Talviajelu on sujunut tänä vuonna varsin mallikkaasti, liekö syynä sitten kunnon talvikumet. Ajo-olosuhteet ovat olleet välillä hieman haastavia, mutta sitähän se Suomen talvi on. Täällä saaristossa tiet on pääsääntöisesti aurattu hyvin ja lossikin on kulkenut moitteettomasti. Vaan heti kun saavutaan mantereelle, alkaa teiden kunto olla ala-arvoista. Välillä tuntuu kuin ajelisi perunapellolla.

Vaikka täällä saaressa teiden ylläpito onkin kiitettävällä tasolla, naapuri kun harrastaa aurausta, niin viime viikonloppuna hyvä ystäväni onnistui karauttamaan pienen Polonsa ojaan melkein tässä pihapiirissä. Aikamme yritimme sitä hinata ojasta pois, mutta lopulta jouduimme hälyyttämään naapurin traktoreineen paikalle. Yksi hienoimpia asioita täällä saaristossa asumisessa on vahva yhteisöllisyys. Tapahtuipa mitä tahansa, niin aina löytyy joku auttamaan. Niin tälläkin kertaa eli naapuri tempaisi lettupalkalla auton pois ojasta ja aurasi mennessään vielä tien. Vaan jos olisi ystävälläni ollut Hakkapeliitat, olisi voinut ojaanajo jäädä väliin:-)

Nyt täällä odotellaan kiristyvää pakkasta, jotta jäätie saataisi käyttöön. Viime vuonna tähän aikaan kaahailtiin jäätä pitkin jo täyttä häkää, mutta tänä vuonna jäätilanne näyttää huonolta. Syväväyläkin on vielä avoinna, joten odottelu jatkunee vielä tovin.

comments powered by Disqus