Kirjoittaja Juuso Riponiemi
Uusimmat blogijulkaisut

Jääratailua Alastaron moottoriradalla

Pääsin ulkoiluttamaan seiskojani nelikolla Alastaron moottoriradalla Mitsubishi ja Subaru clubien yhteisellä jääratapäivällä 18.2. Harmikseni ottamani videot tapahtumasta eivät oikein onnistuneet mutta tässä erään clubilaisen maistiaiset. http://youtu.be/Ct_vBCGGi44Alussa rata oli yllättävänkin pitävä mutta kovin nopeasti jarrutuspaikat, mutkat ja kiihdytyspaikat kiillottuivat todella liukkaiksi kun siviilirenkailla jäätä raaputeltiin. Kaikesta huolimatta hauskaahan tuo oli autoa heitellä sladissa mutkiin ja luisutella kunnolla. Penkatkin olivat puuteria joten vaikka jos penkkaan pääsi lipsahtamaan niin auto ei kärsinyt vahinkoja.Seiskat pitivät kyllä hyvin verrokkirenkaisiin nähden.

Tämän kaltaisia talvisia ratapäiviä toivoisi järjestettävän useammin. Radalla kun saa päästettyä suurimmat höyryt pois ja testata turvallisesti auton ja kuskin rajoja.

 

ps. Sunnuntaina aamulla varhain, seiskat saavat viedä kaksi innokasta hiihtäjää Pirkan hiihdon lähtöpaikalle. Toivottavasti matka sujuu turvallisesti, ennusteen mukaan jäisiä teitä on edessä. Niinisalosta matka vie hiihtäen Teivoon, saapa nähdä missä ajassa 90km:n matka taittuu perinteisellä hiihtotyylillä :)

comments powered by Disqus