Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Ilmatieteenlaitos lupaa nastarengaskeliä pitkälti yli vuoden vaihteen

 

Ilmatieteen laitoksen 6 viikon ennuste ja talvirengaskeli on taas ilmestynyt. Liukkaita päiviä on luvassa suurimpaan osaan maata 6-7 päivänä viikossa.

Alla esimerkkikuvasta leikkaus joulun alusviikolta. Enempää en laita tähän ©-syistä, mutta suosittelen kirjautumaan testikäyttäjäksi, jotta pääsee tutkailemaan koko ennustetta.

Ennustetuotteiden lyhyet esittelyt löytyvät CLIPS-hankkeen verkkosivuilta >>

http://img.weatherproof.fi/php/img.php?A=dA4ndr1aWdr1aW70RXdq/n4qRna/d05nrXd9n/RU1Rn1UXdX7a4nh4a/RqDUhzJJf_SJd5UDU/W.r/D
Muuten Turussa on alkanut taas joka talvinen urheilulaji: liikennemerkkitolppien keilaaminen nurin auton puskurilla risteyksissä. Jos liikennemerkkien korjaaminen tulisi autoilijan maksettavaksi, niin varmaan kannattaisi hankkia kunnon nastarenkaat. Puhumattakaan jos auto on uudehko, jossa on heppoinen muovipuskuri.

Kuvan auto on tullut Ilpoistenmäeltä T-risteykseen ja jatkanut suoraan risteyksen läpi suojatiemerkin päälle. Auto on yrittänyt kääntyä vasemmalle Ilpoistentielle, mutta päätynyt kadun leveyden verran – siis 45 asteen käännöksen jälkeen penkkaan ja tolppaan. Liikennemerkki on tolpan pään kohdalla maassa lumipenkan takana.

--

Turun Tuomiokirkon maisemista täyden kuun aikana otetun kuvan myötä turvallisia ajokilometrejä joulun lomailijoille. Ja Hyvää ja Rauhallista Joulua itse kullekin.

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus