Kirjoittaja Julius Sutinen
Renkaat: Nokian Hakkapeliitta R2
Uusimmat blogijulkaisut

Ikkunat jäässä ja kesärenkaat alla

Keskiviikkoaamuna kävi niin, että autossa oli ikkunat tukevasti jäässä, mutta autossa oli vielä kesärenkaat. Elettiin syyskuuta vuonna 2014 ja päivä oli kahdeskymmenesneljäs. Kuka nyt syyskuussa PK-seudulla autonsa lohkolämmittimen kytkee tolppaan? Pikaisen vilkaisun perusteella ei kukaan ainakaan meillä päin. Siitäkin huolimatta olisi kyllä kannattanut lohkolämmitintä käyttää.

Liikkeelle lähdettyäni ilman lämpötila oli jo plussan puolella eikä kadutkaan ollut jäässä, mutta keskikulutus 10 km:n työmatkalla oli litran tavanomaista suurempi.

Kiitos kylmäkäynnistyksen. Vilahtipa käynnistettäessä auton näytöllä ilmoitus hehkutuksestakin.

Nyt kun talvirenkaina on mukavat ja hiljaiset kitkarenkaat, olisin toki voinut ne vaihtaa jo alle ajoissa. Etenkin, kun tiet ovat kesän jäljiltä taas sileät eivätkä renkaiden kulutuspinta katoa alta aikayksikön. Pitkän ajan sääennusteita katsottaessa kyllä huomasin, että kylmeneminen on lyhytaikaista ja että pian lämpötila on taas kymmenen asteen paremmalla puolella ja aurinkokin paistaa. Näin ollen kesärenkaat saavat vielä rullata alla, kunnes alkaa talvi näyttää oikeasti olevan tulossa.

Onneksi nyt kitkarenkaiden kanssa saa luvan kanssa tarpeen tullen hätäillä, siis myös oman mielenrauhan suhteen, kun rengasmelu vain pienenee vaikka vaihtaa talvirenkaat alle.

HakkaBlackit ovat edelleen siis autossa ja hyvin ovat toimineet. Vieläkään en ole uskaltanut niiden kanssa luistoa kokeilla, vaikka mutkissa olenkin paikoitellen rajoja kokeillut mm. kiihdyttäen kovaa rampeissa, mutta pitoa vaan riittää eikä renkaat luista.

Tähänastisen kokemuksen mukaan sanoisin, että nämä HakkaBlackit ovat kyllä 10/10 –pisteen renkaat.

comments powered by Disqus