Kirjoittaja Mikko Heimo
Uusimmat blogijulkaisut

Idiootteja liikenteessä...

Teenpä nyt uuden kirjoituksen, ettei kaksi täysin eri asiaa sekoitu samassa postauksessa.

Tuolla liikenteessä ei voi muuta kuin ihmetellä kanssa-autoilijoiden liikennekäyttäytymistä. Lehtien otsikot huutavat, kuinka liukas keli on yllättänyt autoilijat ja kuinka liukas keli suisti auton ojaan tai pahimmassa tapauksessa toisen auton kanssa yhteen. Kyllä, keli on ollut todella liukas ja liikenne-/sääolosuhteet surkeat viimeisen viikon. Mutta kyllä se kuljettajan toiminta pääosin sen auton pöpelikköön suistaa. Eikö ihmisillä ole minkäänlaista käsitystä liukkaudesta kun autoon istahtavat?

Tien päällä olen viikon aikana saanut todistaa useita täysin järjettömiä tilanteita ja on ihme, että niissä ei ole sattunut mitään. Ajonopeus on ollut täysin sopimaton vallitseviin tilanteisiin, moottoritielläkin mennään kuin kesäkelillä. Ja en itsekään aja pilkulleen sata lasissa. Kaistaa vaihdetaan peiliin katsomatta ja kaikkein pahinta, ajetaan edellä menevän puskurissa kiinni. Onko siis ihme, että tuolla kolisee? Ei ole. Idiootteja on liikenteessä...

Täytyy myöntää, että itsekin olin idiootti edellisenä viikonloppuna Helsingin Bulevardilla. Tasa-arvoisessa risteyksessä en huomioinut tarpeeksi muita keskittyessäni varomaan ratikkaa. Oletin (suuri virhe) ehtiväni ensin... Tosin kyllä ehdinkin, mutta lähtökuopissa sutiva Skoda joutui ottamaan uusiksi. Anteeksi siis siitä.

comments powered by Disqus