Kirjoittaja Julius Sutinen
Renkaat: Nokian Hakkapeliitta R2
Uusimmat blogijulkaisut

Hyvin vaikeaa - vai onko?

Nyt on ehkä hieman vaikeaa päättää laittaisiko jo alle kesärenkaat, vai jatkaisiko talvirenkailla. Kesärenkaat olisi helppo valinta kelin puolesta, ja toisaalta sillä tavalla säästäisi talvirenkaita kevään karkealla asvaltilla.

Jos autossa olisi nastarenkaat, olisivat ne jo kesärenkaiksi vaihtuneet. Kitkarenkailla on ihan mukava ajella edelleen, etetenkin tällaista lyhyttä kaupunkipyöritystä. Ei tarvitse mennä ruuhkaviikkoina vaihtamaan renkaita, voi vaihtaa kun ruuhka on jo ohi. Ainakin tänä keväänä, kun lämpötila ei nouse koviin lukemiin. +15 -asteen lämpötiloilla en viitsisi enää kitkarenkailla ajella.

Ja siihen asiaan, mikä tuntuu olevan todella vaikeaa: liikennesäännöt.

Tästä nosto Jukan kirjoitukseen kirjoittamastani kommentista:

Myös nämä liikenneturvan parin vuoden takaiset lyhyet pätkät ovat vähintään yhtä loistavia: klikkaa tästä videoon.

Tai jalkapallojuttu, klikkaa tästä.

Erityisesti tuo liikennevalovideo tuli eilen mieleen, kun edellä ajanut auto ajoi vähintään viisi sekuntia punaisia päin Helsingin kantakaupungissa. "Kun keltainen syttyy, jalka on kaasulla, ja eihän auto siitä hiljene kun painaa, vaan kiihtyy." Onneksi risteävällä tiellä ei tullut kukaan vauhdilla vihreisiin, vaan kiihdyttämässä olleet autot ehtivät väistää tätä punaisen valon sankaria.

comments powered by Disqus