Hyvä testiajokeli - siis syy heittää keikka Vierumäelle SM-kisoihin

Hyvää Kiinalaista Uutta Vuotta kaikille tasapuolisesti!
Uudenvuoden juhlintaa on torstaista lauantaihin. Helmikuun eka päivänä olemme myös oikeasti menossa kohti kevättä.
Kun nyt tuli sopivasti liukkaita tai vielä liukkaampiakin kelejä, niin Jyväskylä - Joensuu - Imatra - Kotka - Helsinki - Turku - Tampere alueelta ainakin on hyvä testiajopätkä mennä Vierumäelle seuraamaan toisenlaista "testiajoa" - avantouinnin SM-kilpailuja. Lauantaina on yksilölajit klo 10 - 16  ja sunnuntaina viestit + muuta hauskuuttamista.
Nettisivut löytyy :

http://www.vierumaki.fi/avantouinninsm/


Meiltä lähti yksi Volvo testaamaan Hakkapeliitta 7 kierrosta lumipyryyn ja kaksi huimapäätä uimaankin. Katsojille pakkanen on laskenut kivoihin ulkoilulukemiin, jolloin todellisen ulkolajin seuraaminen lämpimästi pukeutuneena on vaivatonta. Ja harjuilla on puuhapaikkoja myös lapsille.
Uintieriä on noin 110erää vanhimmat uimarit ovat yleensä yli 80 vuotiaita ja nuorimpien sarjat on alle 20-vuotiaille. Avannossa nuorimmat voivat olla alle 10 vuotiaita 'kuutti-sarjalaisia', jotka käyvät kylmiltään kastautumassa - kävijöistä seurat saavat pisteen. Avantouintiseuroja on Ounasvaaralta ja Oulusta Eduskuntaan, Joensuusta, Kajaanista, Seinäjoelta, Imatralta, Jyväskylästä, Turusta, Tampereelta, Espoosta ja ties mistä - myös Lahdesta ja Heinolasta.
Puutteena on vieläkin, että vammaisille ei ole omaa sarjaa - toispuoleisesti halvaantunutkin ui saman 25 metriä, jos haluaa suorittaa kilpasarjan. Vaikka niistä lähtökohdista aika menee helposti yli minuutin uintiaikana + avantoon laskeutumis-  ja nousuajat päälle. Siinä uidaan oikeasti kilpaa itsensä kanssa eikä muiden kanssa. Pekka Hyysalon teema "Fight Back" sopii tähänkin kuntoutukseen! Hän itse ei ole paikalla, mutta myös vammautunut Pekan Turun laskettelukaveri on altaassa.

comments powered by Disqus