Kirjoittaja Marko Päivähonka
Uusimmat blogijulkaisut

HP7 alle, keskikulutus nousi

Tulihan tänne Keski-Suomeenkiin talvi. Itsenäisyyspäivänä tuli laskettua talven ensimmäiset laskettelumäet ja tänään toiset. Kiitos Riihivuoren henkilökunnalle mukavista avajaisista.

Uusia Hakka seiskoja on testattu oikein kunnolla. Alku vaikutti hyvälta. Pari tuhatta kilometriä alkuun sisäänajoa sulalla asfaltilla. Ei suurempia tunteita puoleen tai toiseen, renkaiden melutaso oli alussa jopa häiritsevämpi kuin talven ajetuilla Hakka vitosilla mutta kilometrien myötä renkaat hiljenivät tai korva tottui nastojen ujellukseen. Pito-ominaisuuksia en raaskinut edes kokeilla. Kulutus oli samalla tasolla kuin aikaisemmin vaikka renkaisiin tuli sentti lisää leveyttä.

Parin viikon talvikelien jälkeen kokemukset ovat jo positiiviset. Pitoa riittää, etenkin kiihdyttäessä mutta useasti joku oranssi merkkivalo vilkkuu kojetaulusssa, jarruttaessa kaipaa kesää, jarrupoljin tärisee jalan alla ja mutkissa tien leveys ei tahdo aina riittää. Kulutus on noussut pari litraa sataselle. Missä vika, kysyy epätietoinen?

comments powered by Disqus