Kirjoittaja Tapio Somero
Uusimmat blogijulkaisut

Hirven, ei niin imarteleva toinen puoli

Hyvää iltaa,

Vihdoinkin ollaan päästy kunnolla talven makuun!

Minun viikonloppuni sijoittui Ouluun jälleen kerran. Kävin keskiviikkona Seinäjoella mutta viikonlopuksi tuli ajettua toiseen suuntaan. Kelit olivat perjantai ja lauantai yönä melko karmaisevia. Tienpinnat olivat jäässä ja räntääkin satoi. Tuulikin "vähän" puhalteli Oulun suunnilla, jos joku huomasi Iltasanomien etusivulta..

Perjantai tosiaan oli todella liukasta menoa ainakin yöaikaan. Suola-auto ajeli vastaan kotimatkalla, mutta menosuunta oli vielä jäällä. Yhden hirven bongasin pellonlaidalta persaustansa näytellen ajotien suuntaan.

Lauantai yö oli sitten vähän rankempaa menoa. Maa alkaa olemaan senverran jo kylmää että kaikki satanut jäätyy siihen paikkaan. Ja siihen päälle vielä satoi lunta välillä, joka muuttui sohjoksi ajotiellä. Eli nyt tuli testattua, miten renkaat käyttäytyvät näissä olosuhteissa. Muutaman kerran nappasi sohjoliirtoon, mutta todella pienesti. Jäätiköllä pito on testattu jo muutamaan otteeseen ja jälleen kerran se oli hämmästyttävä.

Itselläni oli kyydillä naispuolinen edustaja, joka ei tykkää itse istua vänkärin puolella yhtään jos keli on huono. Hän oli viimeyönä tullut kotiinpäin vähän huonommilla talvirenkailla ja säikähtänyt pariin kertaan auton päätymistä luisuun. Tein muutaman rivakamman kiihdytyksen ja jarrutuksen ja ajoin sohjoläjään. Hän oli hämmästänyt ja ei ollut uskoa että auto voi pitää näin hyvin. Loppumatka oli hiljaista :).

 

 

comments powered by Disqus