Kirjoittaja Pasi Aittokumpu
Uusimmat blogijulkaisut

Hinausta aamuruuhkassa

Tänä aamuna töihin tullessani oli eräs valkoinen pakettiauto tienpientareella (moottoritien loppupäässä) hätävilkut päällä pysähtyneenä.

Pysähdyin tietenkin kysymään ongelman laatua ja kuulin, että vaihdelaatikko oli jotenkin jumissa ja autossa oli jäänyt viitosvaihde päälle, eikä se lähtenyt millään pois.

Teimme pikaisesti ”kaikkemme”, mutta se ei auttanut, joten mietimme hyvää ratkaisua asiaan. Päädyimme kokeilemaan sitä, että hinaisin pienellä Peugeotillani tuota isoa pakettiautoa pois moottoritieltä ja jonnekin, missä asiaa voisi tutkia rauhassa ja jossa emme haittaisi liikennettä niin paljoa, kuin mitä juuri sillä hetkellä teimme. Onneksi minulta löytyi hinausköysi ja onneksi autossani oli alla Hakkapeliitta 7-nastarenkaat. Hinattava pakettiauto pystyi itse hieman avittamaan vitosvaihteella vedättämällä ja luistattamalla kytkintä, koska muuten tuollaisen ison auton hinaaminen olisi ollut työlästä tai jopa mahdotonta liukkaissa risteyksissä.

Saimme tuon pakettiauton siirrettyä yhteistuumin lähimmälle levähdysalueelle ja kuljettaja kiitteli kovasti minua, tuli hyvä mieli, vaikka enempää en pystynyt ja osannutkaan auttaa. Siihen jäi auto ja kuljettaja miettimään, että mitenkäs siitä jatkaisi sitten matkaansa eteenpäin tai saisi autonsa kulkemaan.

Onneksi tilanne siis selvisi suhteellisen helposti, siis siltä osin, että emme tukkineet aamuruuhkassa tietä liiemmälti.

Myöhemmin asiasta töissä keskustellessani kävi ilmi, että eräs työkaverini oli ajanut ohi ja päivitellyt tuota toimintaa itsekseen. Hän oli miettinyt, että nyt on ihan ”tuhoon tuomittu -juttu”, hinata tuollaisella noin pienellä autolla liukkaassa kelissä tuollaista isoa pakettiautoa. Taas siis huomattiin, että aina ei ole koolla merkitystä, vaan sillä, että yrittää ja tekee parhaansa eli joskus pienikin voi yllättää positiivisesti!

Toki monesti asioita helpottaa, jos välineisiinsä voi luottaa, kuten tässä tapauksessa pystyi luottamaan noihin Nokian Hakkapeliitta 7-nastarenkaisiin ja ne lunastivat paikkansa jälleen kerran!

comments powered by Disqus