Uusimmat blogijulkaisut

Hiihtolomaviikko revontulien räiskeessä.

Lapin läänin hiihtolomaviikko alkaa olemaan ohi. Naruskan Mummulla ja Ukalla oli mukava osa saada tänne paitsi pari autolastia hiihtovaeltajia, myös pari autolastillista omaa pesuetta. Naruskan Retkeilymajan pihapiirissä on ollut viikon ajan keskimäärin kuusi pirssiä. Neljä oman väen ja kaksi hiihtovaeltajien Lappeenrannasta vuokraamaa.

Kaikissa kuudessa on, arvatkaapas minkä merkkiset talvirenkaat alla. Ei tämä maksettu mainos ole, mutta aivan sattumalta Nokiat. Ja kaikki rengaskerrat vielä tuoreita, eli näihin Lapin talviolosuhteisiin paitsi laadultaan, myös kunnoltaan parhaat mahdolliset.

Ukka kävi vuokraamon pirssillä nakkaamassa hiihtäjät Tulppion kairaan talvisissa tieolosuhteissa. Volkkarin Transporterin perässä oli kuomukärry ja täysi lasti hiihtovaellusvermeitä. Nupissa oli henkilökuorma lähes täysi. Yhdistelmä liikkui jäiset asfalttiosuudet ja pitkät soratiepätkät vakaasti kuin juna. Koko ajan piti kytätä, ettei lipsahda vauhdit yli sallitun kahdeksankympin. Niin se vain oli.

Ei näistä ylisanoista kenenkään kanssa mitään ole sovittu. Minkäs sille voi, kun renkaat vaan ovat hyvät, niin ne ovat hyvät. Samat kehut jatkuvat perheenjäseniltä, joilta on saatu kuittaukset turvallisista siirtymisistä Naruskalta Rovaniemelle ja Keminmaalle. Kalliit lastit ehjinä, kun kuormat ovat omia lapsia ja lastenlapsia.

Hiihtolomaviikko on leppoisassa päätöksessä. Lappi sai kuluneen viikon selkeinä öinä nauttia kunnon revontulien räiskeestä, joista malliksi Kasperin Rovaniemen yössä napsimia kuvia. Tiistaina Ukka hakee Tulppiosta Tuntsalle hiidelleen porukan Retkeilymajalle saunomaan ja nauttimaan trangiaeväiden jälkeen kunnollisen Poronkäristyksen isolla peellä.

Se on Lapin kevättä nyt. Parhaimmillaan.Liikutaan turvallisesti!

P.S. Revontulia kannattaa autoillessa pysähtyä turvallisesti katsomaan ja kuvaamaan P-paikoille, koska repolaisten kirkkaus haittaa varmuudella ajamista!