Kirjoittaja Ville Heinonen
Uusimmat blogijulkaisut

Here we go!

[gallery]

Testi alkakoon. Eilen asennettiin alle vanhojen kesärenkaiden tilalle upouudet Nokian HakkaBluet, kokoa 205/55/R16. Renkaat on pääsääntöisesti tarkoitettu hieman suorituskykyisimpiin autoihin, mutta eivätköhän ne rullaile mukavasti Toyotani alla. Muista renkaiden ominaisuuksista on varmasti hyötyä, varsinkin näin syksyn sadekeleillä.

Asennuksen jälkeen iltapäivällä ensimmäiselle varsinaiselle testilenkille lähdettäessä (pitihän sitä nyt erikseen oikein lähteä renkaita testaamaan, kun kerran testiryhmässä ollaan) meinasi mennä pala kurkkuun, kun oikean eturenkaan tiimoilta alkoi kuulua kovaa rahinaa ja vinkunaa. Pakko oli pysähtyä ja käydä tarkastamassa renkaan asennus, ettei mitään kauheaa pääsisi tapahtumaan. Onneksi erikoisen äänen syyksi paljastui etujarrun väliin loikannut kivi, josta päästiin eroon muutamalla jarrutus- ja peruutussyklillä.

Mainittakoon vielä loppuun, että ennen renkaiden vaihtoa auton matkamittari osoitti lukemaa 65 533km ja edellisen tankillisen keskikulutus oli sekalaisessa ruuhka- ja moottoritieajossa ajotietokoneen mukaan 5,4l/100km. Mielenkiinnolla alankin seuraamaan, vaikuttaako renkaiden vaihto myönteisesti myös kulutuslukemiin – onhan alhainen vierinvastus myös uusien renkaiden ominaisuuslistalla.

comments powered by Disqus